Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Όσα προηγήθηκαν δικαιολογούν την απόφαση διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών»

Newsroom
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Όσα προηγήθηκαν δικαιολογούν την απόφαση διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών»
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντάει στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού και εξηγεί ότι η ελληνική Πολιτεία αποφασίζει την διεξαγωγή αθλητικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών όταν αυτοί αξιολογούνται ως υψηλής επικινδυνότητας.

«Είναι στην κυριαρχική κρίση της ελληνικής Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όταν αυτοί μάλιστα αξιολογούνται ως υψηλής επικινδυνότητας. Τα όσα προηγήθηκαν – ειδικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών, για την οποία έχει υπάρξει ομολογία – δικαιολογούν εν προκειμένω απολύτως το μέτρο αυτό» αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

Πριν λίγη ώρα ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» επειδή θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο η αυριανή του αναμέτρηση με την Μπάτσκα Τόπολα. «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν έχει τιμωρηθεί από την UEFA ούτε και από οποιοδήποτε πειθαρχικό όργανο για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα χωρίς φιλάθλους. Παρ’ όλα αυτά θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων που μια ομάδα θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό αγώνα χωρίς φιλάθλους με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργική Απόφαση» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του.

Tέλος, ο Ολυμπιακός καταφέρεται κατά της κυβέρνησης που προχώρησε σε αυτή την κίνηση, ενώ παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά.