Το Pixar World έφτασε στην Ευρώπη: Η πιο καθηλωτική εμπερία ζωντανεύει τις αγαπημένες μας ταινίες

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Το Pixar World έφτασε στην Ευρώπη: Η πιο καθηλωτική εμπερία ζωντανεύει τις αγαπημένες μας ταινίες
Το Pixar World μόλις άνοιξε στη Μαδρίτη με 13 θεματικές αίθουσες που περιλαμβάνουν τα σκηνικά εμβληματικών ταινιών της Pixar, όπως το Toy Story, το UP και το Ψάχνοντας τον Νέμο.

Η Μαδρίτη εγκαινιάζει τη μεγαλύτερη και πιο καθηλωτική εμπειρία της Pixar. Το Pixar World βυθίζει τους λάτρεις των κινουμένων σχεδίων σε περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά μέτρα γεμάτα με τις ιστορίες της εταιρείας, που μετατρέπονται σε σκηνές από δέκα ταινίες σε φυσικό μέγεθος και με ρεαλιστικό σκηνικό.

Αφού επισκέφθηκε το Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Πόρτο Αλέγκρε, το Pixar World προσγειώνεται τώρα στη Μαδρίτη, την πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που εγκαινιάζει αυτή την εμπειρία για όλη την οικογένεια στο εκθεσιακό κέντρο IFEMA.

@allisonvanessa840 #mundopixar #ifemadrid #toystory ♬ Toy Story: You've Got A Friend In Me - Geek Music

Πρόκειται για ένα ταξίδι σε δεκατρείς χώρους που αντιπροσωπεύουν δέκα αγαπημένες ταινίες (UP, Finding Nemo, Monsters, S.A., Toy Story, Elementary, Ratatouille, Inside Out, Coco, Luca και Cars). Η τελευταία πινελιά είναι ένα κατάστημα γεμάτο με merchandising από τις ταινίες με παιχνίδια, μπλουζάκια, μπουκάλια με τους αγαπημένους σας χαρακτήρες και πολλά ακόμη.

Πρώτη στάση στο τουρ του Pixar World είναι το σπίτι του Καρλ στο UP, όπου οι λεπτομέρειες είναι καταπληκτικές. Ένας άλλος απίστευτος χώρος είναι το δωμάτιο του Andy από το Toy Story. Είναι αδύνατο να μη βγάλεις μια φωτογραφία σε αυτόν τον χώρο, που είναι γεμάτος αναμνήσεις. Οι επισκέπτες εδώ νιώθουν συρρικνωμένοι, αφού το δωμάτιο είναι τεράστιο κι εκεινοι είναι στο μέγεθος του Buzz Lightyear και του Woody.

Η ταινία Coco έχει επίσης τη θέση της σε αυτή την έκθεση. Δύο από τους χώρους του Pixar World είναι αφιερωμένοι σε αυτή και στο σύμπαν του Μιγκέλ και του χωριού Σάντα Σεσίλια. Στη συνέχεια θα πρέπει να αναζητήσετε τον Dori, ενώ θα εκπλαγείτε από το αντίγραφο του κεραυνού McQueen.

...

Σύμφωνα με τα λόγια του Nicolás Renna, Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactiv Entertainment: «Όλοι έχουν στη φαντασία τους έναν χαρακτήρα της Pixar και τώρα θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στη θέση του, να ζήσουν στα ίδια σενάρια μέσα στα οποία αναπτύχθηκαν κάποιες από τις ιστορίες που σημάδεψαν τη ζωή μας».

Ο Jay Ward, δημιουργικός διευθυντής της Pixar και επιμελητής αυτής της έκθεσης, σχολίασε πως: «Η δημιουργία μιας τέτοιας εμπειρίας είναι, κατά πολλούς τρόπους, σαν να δημιουργείς την αγαπημένη σου ταινία της Pixar - δίνουμε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, φέρνοντάς σε πιο κοντά στους χαρακτήρες μας». Το τουρ για όποια αναρωτιέται διαρκεί περίπου μια ώρα, ενώ κοστίζει λίγο παραπάνω από 20 ευρώ. Αν βρεθείτε στη Μαδρίτη αυτή την εποχή, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε και κάτι διαφορετικό.