Το νέο μενού του nice n easy στο Κολωνάκι με την υπογραφή του chef Σπύρου Μάρκου, είναι μια γευστική εμπειρία με ελληνικές ρίζες και μεσογειακό ταπεραμέντο!
Ο Σπύρος Μάρκου με πλούσια εμπειρία στο χώρο της εστίασης διακρίνεται για την αυθεντικότητά του και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα ποιοτικά της προϊόντα. Η μαγειρική του είναι ένας συνδυασμός σύγχρονων τεχνικών και μεσογειακού ταμπεραμέντου που δημιουργεί μια νέα εκδοχή απόλαυσης.
Με κινητήρια δύναμη το μεράκι του για την ποιότητα και την καινοτομία, το μενού που έχει δημιουργήσει αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του nice n easy και μας οδηγεί ευχαριστα σε γαστρονομικές ανακαλύψεις που ενώνουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα. Μαγειρεμένα με αγνά υλικά από μικρούς τοπικούς παραγωγούς και με τη διακριτική παρουσία προσεκτικά επιλεγμένων ελληνικών παραδοσιακών τυριών και εκλεκτών μονοποικιλιακών ελαιόλαδων limited edition, όλα τα πιάτα είναι ένας εντυπωσιακός συνδυασμός αισθητικής, γεύσης και καινοτομίας που σε οδηγούν σε μια εμπειρία εξερεύνησης γεύσεων.
Ρωτήσαμε τον ίδιο να μας πει για τις εμπνεύσεις του, τα υλικά που χρησιμοποιεί και τα αγαπημένα του πιάτα από το νέο μενού.
Σπύρο, πώς εμπνεύστηκες το νέο μενού του nice n easy; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία ή φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία του;
Δύσκολο να το συνοψίσω σε λίγες λέξεις. Εμπνέομαι σίγουρα από το ίδιο το nice n easy, την ατμοσφαιρα του, τη φιλοσοφία του και τους ανθρώπους που το επισκέπτονται. Αυτό που θέλω να προσφέρω είναι αυτό που λέμε comfort food, απλό,καθημερινό φαγητό δηλαδή, αλλά ταυτόχρονα γευστικό και καλομαγειρεμένο με ποιοτικές πρώτες ύλες και φρέσκα προϊόντα. Φαγητό που να σέβεται τις αξίες της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας αλλά παράλληλα να έχει ένα μοντέρνο twist που θα το κάνει να ξεχωρίζει γευστικά και θα γεμίζει απόλαυση και αναμνήσεις αυτόν που το γεύεται.
Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για τα υλικά που χρησιμοποιείς στα νέα πιάτα του nice n easy;
Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πολλά φρέσκα μυρωδικά. Λατρεύω το θυμάρι, το σκόρδο και το λεμόνι τα οποία θα τα βρεις στις περισσότερες συνταγές μου. Στα πιάτα μου ξεχωριστή θέση έχουν τα μπαχαρικά, τα ελληνικά μονοποικιλιακά και blend ελαιόλαδα αλλά και τα υπέροχα τυριά από διάφορες περιοχές της χώρα μας.
Πώς επιλέγεις τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεσαι και πώς διασφαλίζετε την καλή ποιότητα;
Η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι ο βασικός γνώμονας επιλογής. Συνεργαζόμαστε με μικρούς τοπικούς παραγωγούς με τους οποιους χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίας καλής συνεργασίας. Πολλά από τα υλικά πηγαίνω εγώ ο ίδιος και το διαλέγω. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε πιάτα μαγειρεμένα με φρέσκα, ποιοτικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική οικονομία.
Πες μας για κάποια από τα αγαπημένα σου πιάτα στο μενού και τι είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν για σένα;
Αγαπημένα πιάτα από το νέο μενού είναι τα paccheri με κοκκινιστό κοτόπουλο που είναι κλασσική γεύση, το ημίπαστο λαβράκι με τις ψητές αγκινάρες και φρέσκο ελληνικό ελαιόλαδο αλλά και η μανέστρα με τα θαλασσινά. Σε αυτά τα πιάτα ξεχωρίζει η απλότητα, οι αναμνήσεις και η παράδοση. Είναι πιάτα που έχω προσπαθήσει να δώσω χαρακτήρα για να μένουν γευστικά αξέχαστα.
Advertorial
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Βρετανός άφησε το Λονδίνο για μια «ονειρική» ζωή στην Ελλάδα και δε το μετάνιωσε: «Η οδήγηση είναι μια περιπέτεια και η γραφειοκρατία πρόκληση»
- Μια μικρή Ιταλία στην Αθήνα: 7 διευθύνσεις για τα πιο κορυφαία ζυμαρικά στην πόλη
- Athens Bar Show 2024: Μια αξέχαστη διοργάνωση που αναδεύει το μέλλον των bars και φέρνει στην πόλη τα κορυφαία bars του κόσμου