Απίστευτη μαφιόζικη επίθεση στο Νέο Κόσμο με 81 σφαίρες: Το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου στη νύχτα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Απίστευτη μαφιόζικη επίθεση στο Νέο Κόσμο με 81 σφαίρες: Το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου στη νύχτα (vid)
Μαφιόζικη εκτέλεση σε βενζινάδικο στον Νέο Κόσμο με το 44χρονο θύμα να δέχεται δεκάδες σφαίρες.

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/1) για περιστατικό άγριας δολοφονίας στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Παναγιώτη Φραντζή 48 και Ηλία Ηλιού, στις 2 τα ξημερώματα, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε σε βενζινάδικο και άνοιξε πυρ εναντίον ενός άλλου αυτοκινήτου.

Στο δεύτερο ΙΧ επέβαινε ένας 44χρονος ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πυκνοκατοικημένος και το βενζινάδικο ήταν ανοιχτό. Οι δράστες άνοιξαν πυρ με πιστόλι και καλάσνικοφ, ενώ στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 100 κάλυκες.

Οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πάνω από 70 σφαίρες. Το θύμα ήταν υπεύθυνος της επιχείρησης που σημειώθηκε το περιστατικό και βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Μίνα Καραμήτρου στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στο OPEN πρόκειται ίσως για το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου της νύχτας. Λίγο μετά την εκτέλεση το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε καμένο στη Λεωφόρο Αθηνών. Η αστυνομία έχει καταλήξει ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο των εκτελεστών, οι οποίοι ήταν τρεις ίσως και τέσσερις.

Μάλιστα, οι δράστες φεύγοντας από το σημείο που έκαψαν το όχημα πυροβόλησαν στον αέρα πιθανότατα για επίδειξη δύναμης, καθώς ένοικος της περιοχής βρήκε στο μπαλκόνι του οπή σε ένα από τα παράθυρα. Οι αστυνομικοί βρήκαν υπολείμματα σφαίρας στο σημείο.

Η ΕΛ. ΑΣ. βρίσκεται στο σημείο της εκτέλεσης, συλλέγει στοιχεία και παίρνει καταθέσεις. Μάλιστα, στο θύμα είχαν στήσει ξανά ενέδρα και το 2018 στον Πειραιά και τον Ιούνιο του 2023, ενώ ενδεχομένως εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων καυσίμων.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη και ασθενοφόρο. Την προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

Οι δράστες σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας στο MEGA «δεν ήθελαν να κάνουν το «λάθος» που έκαναν τότε και δεν εκτέλεσαν τον 44χρονο το 2018 στον Πειραιά. Στην τότε υπόθεση είχε βρεθεί μάλιστα και αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό και άλλα αντικείμενα και τα αποτυπώματα παρέπεμπαν σε άτομα της Greek Mafia και στο λεγόμενο κύκλωμα λαθραίων καυσίμων.

«Το θύμα ήταν συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων. Ο 44χρονος παρέμενε στο βενζινάδικο με το θηριώδες τζιπ του την ώρα που εκτελέστηκε από τους δράστες. Τον εκτέλεσαν με 9άρες σφαίρες από πιστόλι και καλάσνικοφ. Από τα στοιχεία φαίνεται πως το θύμα εμπλέκεται σε υποθέσεις με μπράβους και «προστασία» με λαθραία καύσιμα. Είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών».