Γιατί δεν είχε ασφάλεια ο Ζαμπούνης το μοιραίο βράδυ; Τι φοβούνται οι αρχές

Επιμέλεια: Newsroom
Γιατί δεν είχε ασφάλεια ο Ζαμπούνης το μοιραίο βράδυ; Τι φοβούνται οι αρχές
Οι Αρχές εξετάζουν καρέ - καρέ το σκληρό βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο έχουν καταγραφεί οι δυο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους να πυροβολούν επί 30 δευτερόλεπτα τον 44χρονο.

Οι Αρχές βάζουν πλέον στο «μικροσκόπιο» τους φακέλους των συμβολαίων θανάτου που αφορουσαν ανθρώπους της νύχτας τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς εκεί εκτιμούν ότι βρίσκεται η απάντηση στο ποιος και γιατί έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του 44χρονου στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχουν πληροφορίες μέσα από SMS πως στις αρχές του Ιουνίου του 2023 η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε για δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα συμβόλαια θανάτου στον Κορυδαλλό και τον Νέο Κόσμου, όπου δολοφονήθηκε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ποια θα ήταν τα θύματα των συμβολαίων θανάτου, τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσεων, αλλά και τον λόγο που κρύβεται πίσω από αυτές.

Γιατί δεν είχε ασφάλεια ο Ζαμπούνης το μοιραίο βράδυ;

Αν και ήταν γνωστό ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης έπαιρνε μέτρα αυτοπροστασίας και είχε προσωπική φύλαξη, το μοιραίο βράδυ της εκτέλεσής του ήταν μόνος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τους τελευταίους μήνες ο 44χρονος δεν είχε κανένα φρουρό, το οποίο ήταν συνειδητή επιλογή, καθώς φοβόταν την εκ των έσω προδοσία και το ενδεχόμενο να σημειωθούν διαρροές από τους φρουρούς του σε αντίπαλη συμμορία.

Επομένως, θεωρούσε πως ήταν ασφαλέστερο να κινείται μόνος του.

Φόβοι για νέο κύκλο αίματος στον κόσμο της νύχτας

Η Ελληνική Αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε μια διαρκή επικοινωνία με τα άτομα που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα μεταξύ των οποίων και ο 44χρονος σε μια προσπάθεια τότε να σταματήσει ο πόλεμος της νύχτας.

Όλα δείχνουν ότι ο κύκλος αίματος στον χώρο της νύχτας ανοίγει ξανά.

Οι ήδη εύθραυστες ισορροπίες ανατρέπονται και η αστυνομία θεωρεί ότι ξεκινά εκ νέου το αιματοβαμμένο γαϊτανάκι της αλληλοεξόντωσης των αδίστακτων συμμοριών.