Μια «βόμβα» 2.102 θερμίδων: Tο πιο παχυντικό burger που μπορείς να βρεις στις μεγάλες αλυσίδες fast food

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Μια «βόμβα» 2.102 θερμίδων: Tο πιο παχυντικό burger που μπορείς να βρεις στις μεγάλες αλυσίδες fast food
Διπλά μπιφτέκια, μπόλικο μπέικον, τσένταρ και άφθονη κέτσαπ και μαγιονέζα. Αντέχεις;

Το γρήγορο φαγητό είναι ένα βασικό συστατικό της αμερικανικής διατροφής. Αν και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι αυτά τα γεύματα κάνουν «κακό στην υγεία», σύμφωνα με έρευνα του Supplements 101, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι σε μια μέση ημέρα, σχεδόν 85 εκατομμύρια Αμερικανοί θα καταναλώσουν fast food.

Όπως πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, το γρήγορο φαγητό και ο υψηλός αριθμός θερμίδων πάνε μαζί. Κάθε αλυσίδα με σάντουιτς ή μπέργκερ που σέβεται τον εαυτό της έχει στο μενού της ένα ιδιαίτερα παχυντικό burger, για τους γενναίους που δεν λυγίζουν μπροστά στο άκουσμα πολλών χιλιάδων θερμίδων.

Στα Burger King, όμως, υπάρχει σύμφωνα με τη York Test που ανέλυσε όλα τα προϊόντα πολλών γνωστών και μεγάλων αλυσίδων, το burger με τις περισσότερες θερμίδες στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για το Bacon King των Burger King, το οποίο χαρίζει απλόχερα 2.102 θερμίδες.

Αυτό το burger, το οποίο έχει δύο μπιφτέκια βοδινού κρέατος βάρους 250 γραμμαρίων το καθένα, μια πλούσια μερίδα μπέικον, τσένταρ, κέτσαπ και μαγιονέζα, περιέχει αρκετές θερμίδες για να τροφοδοτήσει έναν μέσο ενήλικα για μια ολόκληρη ημέρα.

...

Η York Test ανέλυσε διάφορα burgers και διαπίστωσε ότι το Bacon King είναι το μόνο που ξεπερνά το όριο των 2.000 θερμίδων, με σχεδόν τρεις φορές περισσότερες θερμίδες από ένα Double Quarter Pounder με τυρί των McDonald's. Είναι ενδιαφέρον επίσης το γεγονός ότι, ενώ η Burger King έχει μερικά από τα πιο ανθυγιεινά burgers που μπορεί κανείς να παραγγείλει στις μεγάλες αλυσίδες fast food, διαθέτει επίσης και το burger με τις λιγότερες θερμίδες. Tο χάμπουργκερ της με μόλις 241 θερμίδες.