Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία: «Έρχεται Παν-Τουρκικός χιονιάς»

Επιμέλεια: Newsroom
Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία: «Έρχεται Παν-Τουρκικός χιονιάς»
Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού, αφού όπως αναφέρει ο «παντουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει την χώρα μας».

Νέα κακοκαιρία αναμένεται στην χώρα μας με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για να χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο. Ο Σάκης Αρναούτογλου να κάνει λόγο για «Πιθανότητα για μπόρες χιονιού Δευτέρα-Τρίτη στην Αττική» και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για «'φωτοβολίδα" κρύου και χιονιού».

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του χαρακτηρίζει την κακοκαιρία «Παν-Τουρκικό χιονιά».

Όπως αναφέρει, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς.

Η ανάρτησή του

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη ( 28/1-30/2 ) με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία ( κυρίως Μαγνησία-Λάρισα),Εύβοια,Σποράδες, Βοιωτία,Φθιώτιδα , Αττική ,βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

 

Υ.Γ :Συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα ΔΕΝ μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα. Δεν χρειάζεται να είναι στην "τσίτα" ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου».