Ερευνητές ναυαγίων έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη στον πυθμένα της λίμνης Superior (vid)

Newsroom
Ερευνητές ναυαγίων έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη στον πυθμένα της λίμνης Superior (vid)
Ένα μυστηριώδες ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή του καπετάνιου βρέθηκε στον πυθμένα της λίμνης Superior μετά από 84 χρόνια

Ένα ατμόπλοιο της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βυθίστηκε μαζί με τον καπετάνιο του σε ισχυρή καταιγίδα το 1940 βρέθηκε στον πυθμένα της λίμνης Superior μετά από 10ετή έρευνα.

Η λίμνη Superior είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον πλανήτη και τα βάθη της κρύβουν μυστικά που παρέμεναν άγνωστα για δεκαετίες.

Πρόσφατα, οι «κυνηγοί ναυαγίων» δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, αφού έφτασαν μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε από την Ιστορική Εταιρεία Ναυαγίων και τον ερευνητή ναυαγίων Dan Fountain.

Το Arlington αποκαλύφθηκε σε βάθος 200 μέτρων περίπου 35 μίλια βόρεια της χερσονήσου Keweenaw του Μίσιγκαν.

«Το ναυάγιο βρέθηκε χάρη στον κ. Fountain, ο οποίος πραγματοποιεί τηλεπισκόπηση στη λίμνη εδώ και 10 χρόνια», δήλωσε ο Bruce Lynn, εκτελεστικός διευθυντής της Great Lakes Shipwreck Historical Society.

Σύμφωνα με την independent.co.uk, η τοποθεσία του Arlington αποτελούσε ένα μυστήριο από τότε που ξεκίνησε από το Port Arthur του Οντάριο στις 30 Απριλίου 1940, φορτωμένο με σιτάρι και με προορισμό το Owen Sound του Οντάριο, υπό τη διοίκηση του καπετάνιου Frederick "Tatey Bug" Burke.

Η πυκνή ομίχλη και μια καταιγίδα προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στο Arlington και έτσι άρχισε να παίρνει νερό.

Ενώ ο ύπαρχος του πλοίου διέταξε το Arlington να ακολουθήσει πορεία που θα αγκάλιαζε τη βόρεια ακτή του Καναδά για να παρέχει κάλυψη από τον άνεμο και τα κύματα, ο καπετάνιος, Burke αντέκρουσε την εντολή και διέταξε το πλοίο του να επιστρέψει πίσω στην ανοιχτή λίμνη, δήλωσαν οι ιστορικοί.

1

Νωρίς την 1η Μαΐου 1940, το Arlington άρχισε να βυθίζεται και ο αρχιμηχανικός του πλοίου σήμανε συναγερμό. Το πλήρωμα, "από φόβο για τη ζωή του και χωρίς εντολή του καπετάνιου Μπερκ", άρχισε να εγκαταλείπει το πλοίο, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όλο το πλήρωμα κατάφερε να επιβιβαστεί με ασφάλεια στο Collingwood εκτός από τον Burke, ο οποίος βυθίστηκε μαζί με το Arlington. Οι αναφορές αναφέρουν ότι εθεάθη για τελευταία φορά κοντά στο πιλοτήριο του, χαιρετώντας το Collingwood, λίγα λεπτά πριν το πλοίο του εξαφανιστεί για πάντα στη λίμνη.