«Καμπανάκι» από επιστήμονες σε όσους πίνουν καφέ νωρίς το πρωί: «Σταματήστε αυτή τη συνήθεια»

Newsroom
«Καμπανάκι» από επιστήμονες σε όσους πίνουν καφέ νωρίς το πρωί: «Σταματήστε αυτή τη συνήθεια»
Μια γιατρός και ειδικός σε θέματα ύπνου εξήγησε γιατί δεν πρέπει να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνάμε

Ειδικοί σε θέματα ύπνου αποκάλυψαν γιατί δεν πρέπει να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα φλιτζάνι καφέ. Ναι, αντίθετα με ό,τι μπορεί να πιστεύατε μέχρι σήμερα, αποδεικνύεται ότι το να παίρνετε μια μεγάλη δόση καφεΐνης πρωί-πρωί δεν είναι στην πραγματικότητα καλή ιδέα.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πίνουν μια κούπα καφέ μόλις σηκώνονται από το κρεβάτι για να διώξουν την υπνηλία, αλλά η ειδικός ύπνου, η γιατρός Deborah Lee, από το Get Laid Beds, εξήγησε γιατί αυτό δεν είναι καλό για την υγεία μας.

Η καφεΐνη εισέρχεται στο σώμα μας μπλοκάροντας τους υποδοχείς αδενοσίνης (οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το αίσθημα υπνηλίας) στον εγκέφαλό σας, κάνοντάς σας έτσι να αισθάνεστε πιο ζωηροί και ξύπνιοι. Αλλά το να μπλοκάρετε αυτούς τους υποδοχείς αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, δεν είναι καλή ιδέα.

Η Δρ Lee δήλωσε στη Sun: «Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μπορούν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, και αν αυτά είναι ήδη σε υψηλά επίπεδα όταν ξυπνάτε, η κατανάλωση καφέ μόλις ανοίξετε τα μάτια σας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Επίσης, αυτή η συνήθεια μπορεί και να σας κάνει να αποκτήσετε ανοσία στην καφεΐνη για μεγάλο χρονικό διάστημα».

cafe

Επομένως, πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πιείτε έναν καφέ;

Λοιπόν, σύμφωνα με με μια διατροφολόγο, η καλύτερη στιγμή για να πιείτε τον καφέ σας είναι όταν τα επίπεδα ενέργειάς σας αρχίζουν να πέφτουν κατά τη διάρκεια του μεσημεριού.

Συγκεκριμένα, η καλύτερη ώρα για να πιείτε καφέ θα ήταν νωρίς το μεσημέρι, όταν η κορτιζόλη σας είναι πολύ χαμηλότερη και αρχίζετε να αισθάνεστε αυτή την ενεργειακή πτώση.

.