Ο πιο παράξενος νόμος: Πώς όλοι οι Ιάπωνες θα μπορούσαν μια μέρα να έχουν το ίδιο επώνυμο

Ο πιο παράξενος νόμος: Πώς όλοι οι Ιάπωνες θα μπορούσαν μια μέρα να έχουν το ίδιο επώνυμο
Όλοι στην Ιαπωνία θα έχουν το ίδιο επώνυμο μέχρι το 2531, εκτός αν αλλάξει ο νόμος που απαιτεί από τα παντρεμένα ζευγάρια να χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα

Φανταστείτε σε μια χώρα 125.000.000 κατοίκων να έχουν ακριβώς το ίδιο επώνυμο. Ακούγεται τρελό αλλά στην πραγματικότητα θα μπορούσε να συμβεί Ιαπωνία λόγω ενός πολύ περίεργου νόμου που απαιτεί από τα παντρεμένα ζευγάρια να παίρνουν το ίδιο επώνυμο.

Το επώνυμο "Sato" είναι σήμερα το πιο δημοφιλές επώνυμο στην Ιαπωνία, με περισσότερο από το 1,5% του πληθυσμού να το χρησιμοποιεί.

Το ποσοστό των ατόμων με το επώνυμο αυτό αυξήθηκε κατά 1,0083 φορές μεταξύ 2022 και 2023, και αν συνεχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της χώρας θα έχουν αυτό το επώνυμο μέχρι το 2446. Μάλιστα, μέχρι το 2531, ολόκληρη η χώρα θα έχει το επίθετο "Sato" - εκτός αν αλλάξει η νομοθεσία.

Ο καθηγητής Hiroshi Yoshida, στο Πανεπιστήμιο Tohoku, ήταν επικεφαλής της πρόσφατης μελέτης που έκανε την ανακάλυψη.

Ο ίδιος δήλωσε στο Sky News: Αν όλοι γίνουν Sato, ίσως χρειαστεί να μας απευθύνονται με τα μικρά μας ονόματα ή με αριθμούς. Αυτός ο νόμος θα οδηγούσε επίσης στην απώλεια της οικογενειακής κληρονομιάς που συνδέεται με τα επώνυμα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που απαιτεί από τα παντρεμένα ζευγάρια να έχουν το ίδιο επώνυμο.