Eurovision 2024: Τα μεγάλα φαβορί - Οι χώρες που απειλούν την Σάττι (vid)

Eurovision 2024: Τα μεγάλα φαβορί - Οι χώρες που απειλούν την Σάττι (vid)
Έναν τελικό γεμάτο εκπλήξεις θα απολαύσουν οι φανς της Eurovision, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοσης τις εμφανίσεις των Charlotte Pirelli, Carola και Conchita.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει εδώ και καιρό χαιρετιστεί για την ικανότητά του να ενώνει τα έθνη μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής. Ωστόσο, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) να μην απαγορεύσει τη συμμετοχή του Ισραήλ προκάλεσε έντονες συζητήσεις και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων.

Το ταξίδι προς τον μεγάλο τελικό σημαδεύτηκε από συναρπαστικές εμφανίσεις και απροσδόκητους θριάμβους. Στον πρώτο ημιτελικό, ξεχωριστά σχήματα όπως οι Bambie Thug από την Ιρλανδία και οι Baby Lasagna από την Κροατία έκλεψαν τις εντυπώσεις, ενώ οι Window95Man από τη Φινλανδία θαμπώσανε το κοινό με το avant-garde στυλ τους. Ο δεύτερος ημιτελικός παρακολούθησε την ηλεκτρισμένη παρουσία της Ελλάδας, μαζί με μια ποικιλία ταλέντων από όλη την Ευρώπη.

Με τον μεγάλο τελικό στον ορίζοντα, οι εικασίες αυξάνονται σχετικά με το ποιος θα διεκδικήσει τη δόξα της Eurovision. Ακολουθούν τα 10 μεγαλύτερα φαβορί μας για να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο:

1. Bambie Thug (Ιρλανδία)

Σπάζοντας τα όρια και αψηφώντας τις συμβάσεις, το «Doomsday Blue» των Bambie Thug μαγνήτισε το κοινό με τη σύντηξη industrial metal, pop και techno που αψήφησε το είδος του. \

2. Nemo (Ελβετία)

Εξερευνώντας θέματα ταυτότητας φύλου, το «The Code» των Nemo υφαίνει ένα μωσαϊκό ίντριγκας, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική όπερα Carmen. Με ένα νεύμα στα θέματα του James Bond, το καλλιτεχνικό όραμα του Nemo είναι απλά μαγευτικό.

3. Angelina Mango (Ιταλία)

Μπαίνοντας στο προσκήνιο με τη μεταδοτική γοητεία του «La Noia», η Angelina Mango συλλαμβάνει την ουσία των ανέμελων καλοκαιρινών ημερών με τις αεράτες μελωδίες της.

4. Tali (Λουξεμβούργο)

Εμπλουτίζοντας ρυθμύς με λάτιν επιρροή και γαλλικό αέρα, η μαγευτική εμφάνιση της Tali υπόσχεται να γοητεύσει το κοινό. Απηχώντας τις προηγούμενες συγκινήσεις της Eurovision, η γοητεία της Tali έγκειται στα αισθησιακά φωνητικά της και στο ακαταμάχητο χάρισμά της.

5. Kaleen (Αυστρία)

Με το «We Will Rave», η Kaleen παραδίδει έναν ύμνο που θυμίζει τα εμβληματικά club bangers της Eurovision.

6. Alyona Alyona and Jerry Heil (Ουκρανία)

Ένα ανερχόμενο αστέρι στη μουσική σκηνή της Ουκρανίας, ο ύμνος της Ουκρανίας ενσαρκώνει το πνεύμα του μηνύματος αλληλεγγύης της Eurovision.

8. Joost (Ολλανδία)

Το «Europapa» του Joost προσφέρει έναν ανεμοστρόβιλο από ρυθμούς και παιχνιδιάρικους στίχους. Ως εκπρόσωπος της Ολλανδίας, η ασεβής γοητεία του Joost αιχμαλωτίζει το κοινό με την ακαταμάχητη γοητεία του.

9. Eden Golan (Ισραήλ)

Το Ισραήλ μετά την εμφάνιση του στον δεύτερο ημιτελικό εκτοξεύτηκε στα στοιχήματα και πλέον αποτελεί ένα από τα φαβορί του θεσμού.

10. Baby Lasagna (Κροατία)

Η Κροατία με τον Μάρκο Πουρίσιτς ή αλλιώς Baby Lasagna και το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» ξεσήκωσε την αρένα του Μάλμε στον α' ημιτελικό της Eurovision 2024. Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το τραγούδι ήταν στην κορυφή των στοιχημάτων.