Μητσοτάκης για περιστατικό με την αδερφή θυμάτων των Τεμπών: «Επικοινώνησα μαζί τους, δεν ήξερα ποια είναι» (vid)

Μητσοτάκης για περιστατικό με την αδερφή θυμάτων των Τεμπών: «Επικοινώνησα μαζί τους, δεν ήξερα ποια είναι» (vid)
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως επικοινώνησε με την οικογένεια Πλακιά και μετά το περιστατικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα των Τεμπών και στο περιστατικό κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Κέρκυρα, με την αδερφή των δίδυμων κοριτσιών της οικογένειας Πλακιά, που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν ήξερε ποια είναι η κοπέλα και ανέφερε πως επικοινώνησε με την οικογένεια.

Για τα Τέμπη είπε: «Είναι βάρος για την κυβέρνηση αλλά είναι μεγαλύτερο βάρος για την δικαιοσύνη, διότι η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό παρά μόνο να διευκολύνει την δικαιοσύνη, όπως το έχει κάνει. Να δικάσει αυτή την υπόθεση το συντομότερο δυνατό και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που η ίδια κρίνει ότι πρέπει να αποδοθούν. Και αυτό είναι το αίτημα της κοινωνίας. Σίγουρα το αίτημα της κοινωνίας, δεν είναι να κομματικοποιείται αυτή η υπόθεση».

«Όταν μια δική μου συζήτηση, στα πλαίσια μιας ομιλίας που έγινε στην Κέρκυρα, με ένα νέο κορίτσι το οποία δεν γνώριζα καν ότι είναι αδερφή των διδύμων. Δεν το γνώριζα αλλά όπως είδατε της φέρθηκα ούτως ή αλλιώς με πολύ μεγάλη ευγένεια και πολύ μεγάλη ευπρέπεια. Αυτό σήμερα εργαλειοποιείται, επειδή κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την προεκλογική περίοδο σε μια υπόθεση μόνο γύρω από τα Τέμπη. Να ζητήσετε τον λογαριασμό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που το κάνουν», συμπλήρωσε.
«Επικοινώνησα με την οικογένεια Πλακιά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Βεβαίως επικοινώνησα. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Και μετά επικοινώνησα, δεν είναι η πρώτη φορά. Όποια/ όποιος συγγενής έχει ζητήσει να μου μιλήσει, του έχω μιλήσει και του έχω εξηγήσει την δική μου εκδοχή της αλήθειας. Δεν το διαφήμισα. Δεν το εργαλειοποίησα, δεν πήγα να κάνω πολιτική πάνω στον πόνο των συγγενών. Αυτό κάνουν κάποιοι και είναι απλά ντροπή
», κατέληξε.