Χρυσοχοΐδης για τον τελικό του Conference League: «Ήταν ένα κρίσιμο στοίχημα για την Ελλάδα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Χρυσοχοΐδης για τον τελικό του Conference League: «Ήταν ένα κρίσιμο στοίχημα για την Ελλάδα» (vid)
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της υλής ενώ τόνισε το γεγονός ότι η Ελλάδα φάνηκε έτοιμη να υποδεχτεί και άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας το Σάββατο (1/6) στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στον τελικό του Conference League, τονίζοντας ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία για να φέρει εις πέρας με επιτυχία τέτοια events, ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικές διοργανώσεις.

Για τα περιστατικά αθλητικής βίας και τη διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση, σημείωσε: «Κατ αρχήν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στον μπασκετικό Παναθηναϊκό που μας έφερε το κύπελλο από το Βερολίνο. Νομίζω αυτές είναι μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα, για την Ελλάδα, για τους Έλληνες. Η διεξαγωγή του ήταν ένα πολύ σπουδαίο γεγονός. Νομίζω ήταν ένα κρίσιμο στοίχημα για την Ελλάδα, για την ικανότητά μας να διεξάγουμε με ασφαλή τρόπο μεγάλα γεγονότα. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να φιλοξενούμε και να οργανώνουμε αθλητικά γεγονότα, τα οποία μπορούν να ανοίξουν το δρόμο και για μελλοντικά παρόμοια events. Και επίσης αποδείξαμε ότι μπορούμε από τον Φεβρουάριο και μετά, όταν ξανάνοιξαν τα γήπεδα, μετά τα τραγικά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2023 και τον θάνατο του αστυνομικού, τα πράγματα πάνε άψογα. Πρόκειται για εγκληματικές ομάδες οι οποίες υπάγονται στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για το οργανωμένο έγκλημα».

«Συνεπώς αυτή η υπόθεση τελειώνει εδώ και αν εμφανιστεί οποιαδήποτε ομάδα ή οποιοσδήποτε που θα τολμήσει να διαταράξει αθλητικό γεγονός σε οποιοδήποτε σπορ, σε οποιοδήποτε άθλημα, δεν έχει καμία τύχη παρά μόνο την ποινική οδό και τα δικαστήρια».

«Μάλιστα, μίλησε και για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και στη διαχείρισή τους, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων πως από σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 65 τμήματα και τονίζοντας πως η προσπάθειά είναι οποιοδήποτε τηλεφώνημα ή πάτημα του panic button να έχει άμεση ανταπόκριση».

«Έχουμε αύξηση καταγγελιών και αύξηση συλλήψεων. Να μην υπάρχουν πίσω από κλειστές πόρτες περιστατικά βίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας πως «μακάρι να έχουμε αύξηση καταγγελιών και να έχουμε αύξηση συλλήψεων έτσι ώστε κατά κάποιο τρόπο μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, μια ντροπή που στιγματίζει την κοινωνία μας -και όχι μόνο την ελληνική- να πάψει να υπάρχει».