Οι Ολλανδοί έχουν ξετρελαθεί με ένα ελληνικό νησί: «Με σύμμαχο το μελτέμι είναι ο καλύτερος προορισμός για τους σέρφερ»

Επιμέλεια: Newsroom
Οι Ολλανδοί έχουν ξετρελαθεί με ένα ελληνικό νησί: «Με σύμμαχο το μελτέμι είναι ο καλύτερος προορισμός για τους σέρφερ»
Η Κάρπαθος είναι ένα νησί των Δωδεκανήσων με παρθένα ομορφιά, γεγονός που φαίνεται να έχει εντυπωσιάσει τους Ολλανδούς.

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Είναι ορεινή και βραχώδης, με πανέμορφες θάλασσες, γραφικά ορεινά χωριά, πλούσια παράδοση και διαδρομές με εντυπωσιακή θέα στο πέλαγος. Τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Καρπάθου έχουν ανακηρυχθεί περιοχές Natura λόγω του φυσικού τους πλούτου.

Έτσι, η Κάρπαθος καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ολλανδών τουριστών σε κατάλογο που ανακοίνωσε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Griekenland.net έπειτα από έρευνα στο ταξιδιωτικό κοινό σχετικά με τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, θεματικές εκδρομές και ναυτικές εξορμήσεις.

«Κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής της Καρπάθου, κοντά στην παραλία Valtha και τον κόλπο Chicken Bay, το Μελτέμι φυσάει πάντα. Αυτός ο ελληνικός άνεμος έρχεται από το βορρά και μπορεί να είναι ισχυρός εδώ. Οι όρμοι είναι επομένως εξαιρετικά δημοφιλείς στους wind και kite surfers. Εδώ θα βρείτε περισσότερες από αρκετές σχολές windsurfing και εταιρείες ενοικίασης εξοπλισμού. Η Κάρπαθος είναι επομένως ο καλύτερος προορισμός στην Ελλάδα για σερφ.

Οι καταδύσεις είναι εξαιρετικές στα βόρεια στη Σαρία, όπου η ορατότητα μπορεί να φτάσει τα 20 μέτρα, με όμορφους υφάλους και ναυάγια. Στην πρωτεύουσα Πηγάδια, για παράδειγμα, θα βρείτε σχολές καταδύσεων που θα χαρούν να οργανώσουν μια κατάδυση για εσάς εδώ» αναφέρει το ολλανδικό δημοσίευμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι διακοπές στην Κάρπαθο σημαίνουν χαλάρωση, κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά και επαφή με τα τοπικά ήθη και έθιμα. Τα άγρια ανεμοδαρμένα τοπία, τα χωριά που μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένα από άλλη εποχή και οι εκλεκτές γεύσεις του νησιού θα σου μείνουν αξέχαστα.