Μητσοτάκης για Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ: «Σ 'ένα βαθμό απεφάνθησαν και οι ίδιοι οι πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας» (vid)

Μητσοτάκης για Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ: «Σ 'ένα βαθμό απεφάνθησαν και οι ίδιοι οι πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας» (vid)
Επεσήμανε πως είναι ντροπή που έγινε αλλά και που αναπαράγεται στον δημόσιο διάλογο η συζήτηση περί συγκάλυψης.

Σε ερώτηση για την υπόθεση των Τεμπών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Happy Day» του ALPHA και στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι «ήταν μια εθνική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους και πιστεύω ότι οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς να εξασφαλίσουμε ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάποια προχειρότητα στην όλη διαδικασία».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «επειδή κατηγορούμαστε συχνά για συγκάλυψη, εγώ παραθέτω τα πραγματικά δεδομένα, έχουμε 34 κατηγορούμενους, κάποιοι από τους οποίους είναι προφυλακισμένοι, η ελληνική Πολιτεία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διευκολύνει τη Δικαιοσύνη και την όλη διαδικασία προανάκρισης και πιστεύω ότι η δίκη θα ξεκινήσει σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Δεν μου φαίνεται και πολύ συγκάλυψη αυτό. Όποιοι πιστεύουν ότι υπάρχουν ποινικές πολιτικές ευθύνες δεν έχουν παρά να έρθουν στη Βουλή, να τις στοιχειοθετήσουν, και η Βουλή θα είναι πάντα έτοιμη να συζητήσει πρόταση. Το δικό μου χρέος είναι να αφήσω τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της, σε καμιά περίπτωση να μη μπω στον πειρασμό να εργαλοποιήσω την υπόθεση. Δυστυχώς, άλλα κόμματα το έχουν κάνει και ξεδιάντροπα θα έλεγα. Εργαλειοποίησαν τον πόνο των συγγενών. Εμείς δεν κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο με την τραγωδία στο Μάτι κι αυτό είναι κάτι που μας διαχωρίζει από αυτούς που επέλεξαν να κάνουν μία σπέκουλα πάνω στο ζήτημα των Τεμπών. Δικό μας χρέος είναι και να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει ποτέ».

«Σ 'ένα βαθμό απεφάνθησαν και οι ίδιοι οι πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας»

Σχετικά με το πολιτικό κόστος για την παραμονή του Κώστα Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είπε ότι ήταν μία απόφαση η οποία ελήφθη και σε έναν βαθμό απεφάνθησαν και οι πολίτες της εκλογικής περιφέρειάς του.

«Ήταν μια απόφαση η οποία ελήφθη και για την οποία στο κάτω-κάτω σ'ένα βαθμό απεφάνθησαν και οι ίδιοι οι πολίτες της εκλογικής του Περιφέρειας. Από κει πέρα θα το ξαναπώ, αν κάποιος έχει να προσάψει οτιδήποτε σε οποιονδήποτε πολιτικό που πιστεύει ότι μπορεί να εμπλέκεται σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, δεν έχει παρά να φέρει το θέμα στην Βουλή και η Βουλή έχει υποχρέωση και θα το κάνει, να το συζητήσει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επεσήμανε, είναι ντροπή που έγινε αλλά και που αναπαράγεται στον δημόσιο διάλογο η συζήτηση περί συγκάλυψης. «Όποια απόφαση πάρθηκε εκείνη τη στιγμή ήταν αμιγώς επιχειρησιακή και δείχνει απελπισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να επανέρχονται στο ζήτημα αυτό μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές», υπογράμμισε.