Instagram: Δοκιμάζει μια νέα υπηρεσία που δεν αρέσει καθόλου στους χρήστες

Instagram: Δοκιμάζει μια νέα υπηρεσία που δεν αρέσει καθόλου στους χρήστες
Ένα άτομο παρατήρησε ότι υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό στην πλατφόρμα που κάνει τους χρήστες να θέλουν να διαγράψουν την εφαρμογή

Αν χρησιμοποιείτε το Instagram, θα είστε εξοικειωμένοι με τον κατακλυσμό διαφημίσεων που αντιμετωπίζουν πλέον οι χρήστες. Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε ότι κάθε ανάρτηση από έναν λογαριασμό που ακολουθείτε βρίσκεται ανάμεσα σε διαφημίσεις, ενώ οι ιστορίες είναι επίσης γεμάτες με ανεπιθύμητες διαφημίσεις προϊόντων.

Φυσικά, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης βασίζονται στις διαφημίσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν - και να παραμένουν δωρεάν για τους χρήστες - αλλά τώρα φαίνεται ότι θέλουν να το πάνε... ένα βήμα παρακάτω.

Τώρα, το Instagram δοκιμάζει «διαφημίσεις χωρίς δυνατότητα παράλειψης» σύμφωνα με αναφορές ορισμένων χρηστών, μια λειτουργία που αποκαλεί «διαφημιστικό διάλειμμα».

Τα στιγμιότυπα οθόνης που μοιράστηκαν στο X, πρώην Twitter, δείχνουν ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης στην τροφοδοσία, μετά το οποίο εμφανίζεται μια ανάρτηση διαφημιστικού βίντεο. Οι χρήστες δεν μπορούν να μετακινηθούν πέρα από την ανάρτηση μέχρι να αναπαραχθεί ολόκληρο το βίντεο.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί πληροφοριών αποκαλύπτεται το ακόλουθο μήνυμα: «Βλέπετε ένα διαφημιστικό διάλειμμα».

Τι είναι το διαφημιστικό διάλειμμα

Τα διαφημιστικά διαλείμματα είναι ένας νέος τρόπος να βλέπετε διαφημίσεις στο Instagram. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να δείτε μια διαφήμιση πριν συνεχίσετε την περιήγηση».

Οι διαφημίσεις εισήχθησαν για πρώτη φορά στην πλατφόρμα το 2013. Μάλιστα, οι δικαστικές καταθέσεις που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα αποκάλυψαν ότι το 2021, οι διαφημίσεις του Instagram απέφεραν 32,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τον ιδιοκτήτη της εφαρμογής Meta - το 27% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτή την κίνηση για την προώθηση ακόμη περισσότερης διαφήμισης.

Στο X, ένας χρήστης έγραψε: «Θεέ μου, το Instagram έχει προσθέσει “διαφημιστικά διαλείμματα” όπου δεν σας αφήνουν να κάνετε κύλιση μέχρι να περάσουν τρία δευτερόλεπτα. Αν ισχύσει, θα διαγράψω την εφαρμογή.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, στους χρήστες του Instagram προσφέρεται μια συνδρομή για περιήγηση στο Instagram χωρίς διαφημίσεις, ώστε να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων. Κοστίζει 9,99 ευρώ αν αγοραστεί απευθείας, ή 12,99 ευρώ αν αγοραστεί μέσω του Google Play ή του App Store.