«Η καλύτερη ταινία της χρονιάς»: Τρέλα για τον καταραμένο δολοφόνο που σπέρνει τον τρόμο στο διάβα του (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Η καλύτερη ταινία της χρονιάς»: Τρέλα για τον καταραμένο δολοφόνο που σπέρνει τον τρόμο στο διάβα του (vid)
Η πρωτοποριακή προσέγγιση του σκηνοθέτη Chris Nash στο είδος του τρόμου, ιδιαίτερα μέσω της χρήσης της οπτικής γωνίας του δολοφόνου, αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην επιτυχία της ταινίας.

Μπορεί οι ταινίες τρόμου να μην είναι του καθενός το γούστο, αλλά αν είστε οπαδός του είδους, υπάρχει μια ταινία που έχει ενθουσιάσει το κοινό. Ενώ κλασικές ταινίες όπως το «Halloween» και η πληθώρα ταινιών τρόμου στο Netflix προσφέρουν πάντα αξιόπιστες συγκινήσεις, μερικές φορές είναι αναζωογονητικό να βουτήξεις σε κάτι νέο και πρωτοποριακό.

Η τελευταία αίσθηση στον κόσμο του τρόμου είναι το «In a Violent Nature», μια ταινία μοναδικά γυρισμένη από την οπτική γωνία του δολοφόνου, η οποία έχει συγκεντρώσει ευρεία αποδοχή τόσο από τους θεατές όσο και από τους κριτικούς. Η ταινία αυτή, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 31 Μαΐου, χαρακτηρίζεται ως «μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς».

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας «In a Violent Nature» έχει ως εξής: «Όταν μια ομάδα εφήβων παίρνει ένα μενταγιόν από έναν καταρρεύσαντα πύργο φωτιάς στο δάσος, ανασταίνουν άθελά τους το σάπιο πτώμα του Τζόνι, ενός εκδικητικού πνεύματος που παρακινείται από ένα φρικτό έγκλημα 60 ετών. Ο δολοφόνος ξεκινά σύντομα μια αιματηρή μανία για να ανακτήσει το κλεμμένο μενταγιόν, σφάζοντας μεθοδικά όποιον βρεθεί στο δρόμο του».

Η πρωτοποριακή προσέγγιση του σκηνοθέτη Chris Nash στο είδος του τρόμου, ιδιαίτερα μέσω της χρήσης της οπτικής γωνίας του δολοφόνου, αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην επιτυχία της ταινίας. Αυτή η στυλιστική επιλογή όχι μόνο προσφέρει μια νέα αφηγηματική οπτική γωνία, αλλά και βυθίζει το κοινό με έναν τρόπο που σπάνια κάνουν οι παραδοσιακές ταινίες τρόμου. Το αποτέλεσμα είναι μια σπλαχνική, άκρως εντυπωσιακή εμπειρία που έχει αφήσει μόνιμη εντύπωση στους θεατές της.

Το «In a Violent Nature» ξεχωρίζει όχι μόνο για το μοναδικό κινηματογραφικό του στυλ αλλά και για τον φόρο τιμής στις ταινίες slasher της δεκαετίας του 1980. Συνδυάζει νοσταλγικά στοιχεία με σύγχρονες κινηματογραφικές τεχνικές, δημιουργώντας ένα υβρίδιο που απευθύνεται τόσο στους οπαδούς του τρόμου της παλιάς σχολής όσο και στους νεοεισερχόμενους στο είδος.