Αλκαίος: «Ο πατέρας μου πίστευε, επειδή με είχε πάρει ο Παναθηναϊκός, ότι θα πάω προς τον αθλητισμό» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αλκαίος: «Ο πατέρας μου πίστευε, επειδή με είχε πάρει ο Παναθηναϊκός, ότι θα πάω προς τον αθλητισμό» (vid)
Αναφέρθηκε και στην απόφασή του να απέχει από την ελληνική μουσική σκηνή και το come back του.

Ο Γιώργος Αλκαίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Action 24 «Καλύτερα αργά» και αναφέρθηκε στην καριέρα του, στην απόφασή του να πάει στη Μήλο, στη επιστροφή του στην μουσική αλλά και στην προσωπική του ζωή και τα παιδικά-εφηβικά του χρόνια.

«Το θέμα καριέρας από ένα σημείο και μετά σταματάει. Το μόνο που μπορείς να δείξεις είναι διαφορετικές πτυχές του ταλέντου σου. Έκανα μια δύσκολη κίνηση που δεν το έχει κάνει κανείς ούτε στο εξωτερικό. Έκανα 11 χρόνια αποχή, γιατί ήθελα να μάθω νέα πράγματα, πώς γράφουν κανονικά μουσική για κινηματογράφο, έκανα σεμινάρια μέσω Skype. Ήθελα να μάθω και με το που έμαθα ήρθε και η ευκαιρία. Όταν έφυγα από την Αθήνα να πάω στη Μήλο ήμουν μετά ακριβώς από τη Eurovision. Πριν από τη Eurovision δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τα πράγματα καθόλου. Καλύτερα αργά παρά να βιάζεσαι. Εγώ μεγάλωσα με παραγωγούς μεγάλα ονόματα και το βασικό που μου έλεγαν είναι πως ό,τι κάνεις έχει υπογραφή. Οπότε έμαθα στο καλύτερα αργά. Άρχισε η προχειρότητα και δεν μπορούσα. Ήταν σαν να ήρθε το fast food και δεν είχε αντίκρισμα», τόνισε.

«Το comeback ουσιαστικά θα το κάνω τον Οκτώβρη με το νέο άλμπουμ που θα είναι και το τελευταίο», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ο τραγουδιστής αποκάλυψε πως: «Στα 18 μου πέρασα από καταχρήσεις, το ισορρόπησα με τη μία, δεν μου άρεσα. Κανένα 8μηνο, κανέναν χρόνο το πολύ. Έπρεπε να το κάνω για να ξέρω. Δεν μου άρεσε. Η νύχτα είναι μια χαρά για ένα παιδί που γίνεται διάσημο πολύ νωρίς αν είναι προσεκτικό και εύστροφο. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να μπλέξω με τη νύχτα και τραγούδια. Πίστευε ότι επειδή στα 12-13 ήμουν πολύ του αθλητισμού και με είχε πάρει ο Παναθηναϊκός, η παιδική ομάδα του Παναθηναϊκού και μου είχε κάνει και συμβόλαιο και δελτίο κλπ, ότι θα πάω προς τα εκεί. Εγώ όμως γρατζουνούσα την κιθάρα και το έβλεπε ότι έρχεται η κατάρα. Ενώ είχα την εσωστρέφεια, δεν την έδειχνα, προσπαθούσα να την καλύψω με την πλάκα μου».