Για ασήμαντο λόγο η αιματοχυσία με τον νεκρό στις φυλακές Κορυδαλλού (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Για ασήμαντο λόγο η αιματοχυσία με τον νεκρό στις φυλακές Κορυδαλλού (vid)
Μια ασήμαντη αφορμή οδήγησε στην άγρια συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού με απολογισμό έναν νεκρό και έναν τραυματία.

Ένας κρατούμενος έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας τραυματίστηκε σε συμπλοκή που σημειώθηκε στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου φυλάσσονται οι βαρυποινίτες.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, νεκρός είναι ένας 35χρονος κρατούμενος από την Αλβανία, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη ένας 45χρονος κρατούμενος από το Κόσσοβο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμπλοκή ξεκίνησε μεταξύ δύο ομάδων Αλβανών κρατουμένων στην 4η πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται οι βαρυποινίτες, για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα λόγω ζέστης όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Η μία ομάδα έλεγε στην άλλη να μπει στα κελιά λόγω της ζέστης που επικρατούσε στην πτέρυγα. Η συμπλοκή πήρε έκταση με αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα.

Νεκρός είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 35 ετών και θεωρείτο άτομο υψηλού κινδύνου. Κατηγορούταν για 2 ανθρωποκτονίες και μία απόδραση το 2018. Μία εκ των δύο ανθρωποκτονιών ήταν το 2014 όταν σκότωσε εν ψυχρώ τον ιδιοκτήτη καταστήματος στην Ελευσίνα κατά την διάρκεια ληστείας.

Το 2018 είχε καταφέρει να δραπετεύσει από το όχημα μεταφοράς κρατουμένων στο λιμάνι του Πειραιά. Λίγες ημέρες μετά είχε συλληφθεί μετά από επιχείρηση των Αρχών.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

@Photo credits: eurokinissi