Πριν από 17 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone στις ΗΠΑ

Πριν από 17 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone στις ΗΠΑ
Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που η Αμερική υποδέχτηκε το πρώτο iPhone.

Ήταν 29 Ιουνίου του 2007, όταν η Apple έβγαλε στα ράφια των καταστημάτων το πρώτο της smartphone, το iPhone. Ήταν τόσο μεγάλος ο ντόρος και η ζήτηση για τη νέα συσκευή της εταιρείας, που η Apple είχε προσλάβει μέχρι και αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας για να αποτρέψουν κλοπές στα καταστήματά της. Το τηλέφωνο παρουσιάστηκε από τον Steve Jobs στις 9 Ιανουαρίου 2007 και η ανάπτυξή του έχει ξεκινήσει από το 2005, υπό άκρα μυστικότητα.

H τιμή εκκίνησης της συσκευής είχε οριστεί στα 499 δολάρια για την έκδοση των 4GB και στα 599 δολάρια για την έκδοση των 8GB και ο κόσμος που περίμενε έξω από τα καταστήματα ήταν αρκετός σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής. Η Apple συνεργάστηκε με την Cingular Wireless, εταιρεία που ανήκει στην AT&T πλέον και το κόστος ανάπτυξής του ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Την πρώτη εβδομάδα πουλήθηκαν στις ΗΠΑ περί τα 270 χιλιάδες iPhones και μέχρι τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς έγινε το 4ο πιο εμπορικό κινητό της εποχής.

Στην πορεία των ετών, η Apple πέρασε με το iPhone διάφορες φάσεις, ωστόσο έχει πλέον φτάσει στην κορυφή της αγοράς, αν και δεν είναι πρώτη σε τεμάχια και πωλήσεις σταθερά. Αυτό που έχει καταφέρει, είναι κυρίως να εδραιωθεί στο μυαλό των καταναλωτών όταν ακούν τη λέξη “premium smartphone” και φέτος ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο κοινό το iPhone 16.