Μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο που καίνε σε διάσπαρτα σημεία (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο που καίνε σε διάσπαρτα σημεία (vid)
Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και σε Μονεμβασιά και Ηράκλειο Κρήτης.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην Αντιμάχεια της Κω. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις που επιχειρούν από αέρος έχουν ενισχυθεί.

Ειδικότερα, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος (αναμένεται και μία ομάδα της 1ης ΕΜΟΔΕ). Από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα , εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Τα εναέρια μέσα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναμένεται να ενισχυθούν με τρία αεροσκάφη από την Αλεξανδρούπολη.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:50 και καίει χαμηλή βλάστηση ενώ νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 προς όσους βρίσκονται στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια, λόγω της πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Χίο

Στη Χίο ξέσπασε φωτιά σήμερα το πρωί, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα ενώ συνδρομή υπάρχει από υδροφόρες.

Φωτιά στο Ηράκλειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και κατηγορία 4.

Η δασική πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή των Αγίων Δέκα Γόρτυνας, σε χαμηλή βλάστηση, και άμεσα έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστική με 40 πυροσβέστες, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στο σημείο επιχειρούν και 2 εναέρια μέσα.