Το Βατικανό αποκαλύπτει την αλήθεια για το άγαλμα της Παναγίας που υποτίθεται ότι... έκλαιγε με δάκρυα αίματος

Το Βατικανό αποκαλύπτει την αλήθεια για το άγαλμα της Παναγίας που υποτίθεται ότι... έκλαιγε με δάκρυα αίματος
Ένα περιβόητο άγαλμα της Παναγίας που "έκλαιγε με δάκρυα αίματος" χαρακτηρίστηκε ως απάτη από τους αξιωματούχους του Βατικανού

Το Βατικανό αποκάλυψε την αλήθεια πίσω από ένα άγαλμα της Παναγίας που πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει από κοντά πώς «κλαίει με δάκρυα αίματος».

Οι ντόπιοι και πιστοί έφταναν κατά εκατοντάδες στην πόλη Carmiano στην Ιταλία, όπου πίστευαν ότι είχε γίνει τρομερό θαύμα. Η Gisella Cardia, στην οποία ανήκει η Madonna di Trevignano, ισχυρίστηκε ότι το πανάγιο άγαλμα έκλαιγε με δάκρυα αίματος από το 2016.

Η κάτοχος του αγάλματος καυχιόταν ότι υπερφυσικά φαινόμενα είχαν συμβεί χάρη στο θαυματουργό αντικείμενο. Μάλιστα, η ίδια είχε ισχυριστεί ότι οι υποτιθέμενες δυνάμεις του τάισαν 15 άτομα με ατελείωτες μερίδες πίτσας, νιόκι και κουνέλι!

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν τα λεγόμενα της Gisella, καθώς πάρα πολλοί έσπευσαν στο σημείο για να προσκυνήσουν το άγαλμα της Παναγίας.

Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι ο ιδιοκτήτης τους είχε πει ότι η Παναγία είχε προβλέψει ότι θα συνέβαινε η πανδημία του Κόβιντ.

Ωστόσο, πέρυσι οι ντόπιοι άρχισαν να έχουν διάφορες αμφιβολίες και υποψίες για την εγκυρότητα των θαυμάτων και κατέληξαν να καλέσουν έναν ιδιωτικό ερευνητή, ο οποίος συναντήθηκε και συνεργάστηκε κρυφά με την ιταλική αστυνομία.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, ο ερευνητής παρουσίασε στοιχεία που έδειχναν ότι ενώ τα "δάκρυα" από το άγαλμα ήταν αίμα, στην πραγματικότητα ήταν αίμα χοίρου.

Μεγάλα στελέχη της Καθολικής Εκκλησίας επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα της έρευνας, τονίζοντας ότι το λεγόμενο θαύμα ήταν εντελώς ψεύτικο. Τώρα, πήρε θέση και το Βατικανό.

Η Καθολική Εκκλησία εξέδωσε το πρώτο του διάταγμα, σύμφωνα με τους κανόνες για τον έλεγχο του αγαλματος και των πνευματικών φαινομένων που συνδέονται με αυτό.

Σύμφωνα, λοιπόν με την έκθεση, τίποτα το υπερφυσικό δε συνέβη με το περίφημο άγαλμα.