Κωπηλάτες βρήκαν το μπελά τους όταν προσπάθησαν να σώσουν φάλαινα που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κωπηλάτες βρήκαν το μπελά τους όταν προσπάθησαν να σώσουν φάλαινα που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα (vid)
Μια ομάδα κωπηλατών θα έρθει αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη μετά την απόφαση τους να βοηθήσουν μια φάλαινα που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα.

Μια ομάδα κωπηλατών θα έρθει αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και πιθανόν να πληρώσουν πρόστιμα που ξεπερνούν τα 30.000 δολάρια για τη διάσωση μιας φάλαινας που είχε παγιδευτεί σε δίχτυα στα ανοικτά της ακτής Sunshine Coast. Οι θαλάσσιες αρχές επέκριναν τις ενέργειές τους ως παράνομες και δυνητικά επικίνδυνες, επικαλούμενες το απρόβλεπτο και την αγωνία της παγιδευμένης φάλαινας.

Ο Will Wensley και ο Brenton Owens ετοιμάζονταν για μια συνεδρία κολύμβησης και γιόγκα την ανατολή του ηλίου στην παραλία Marcoola, όταν εντόπισαν τη φάλαινα σε κίνδυνο. Παρά το γεγονός ότι το ανέφεραν στις αρχές, πέρασε σχεδόν μια ώρα χωρίς καμία απάντηση, γεγονός που τους ώθησε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, φοβούμενοι ότι η φάλαινα κινδύνευε.

Συνοδευόμενοι από τους φίλους Luke Bird και Jaz Sol, οι Wensley και Owens έκαναν κουπί και έκοψαν το δίχτυ με ένα μαχαίρι. Μετά την παρέμβασή τους, η φάλαινα κολύμπησε μακριά, απελευθερωμένη από την εμπλοκή της.