«Δεν είστε καλοδεχούμενοι, να πάτε σπίτι σας»: Οργισμένοι Ισπανοί κατέβρεξαν παραθεριστές στη Βαρκελώνη και διαδήλωσαν κατά του υπερτουρισμού (vid)

«Δεν είστε καλοδεχούμενοι, να πάτε σπίτι σας»: Οργισμένοι Ισπανοί κατέβρεξαν παραθεριστές στη Βαρκελώνη και διαδήλωσαν κατά του υπερτουρισμού (vid)
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βαρκελώνη και διαδήλωσαν ενάντια στον υπερτουρισμό που πλήττει την πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας (Βαρκελώνη) κατά του υπερτουρισμού με την οργή σε όλη την Ισπανία να αυξάνεται. Με το σύνθημα «Αρκετά! Ας βάλουμε όρια στον τουρισμό» περίπου 3.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας πλακάτ και εκτοξεύοντας νερό με νεροπίστολα σε τουρίστες.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Δεν είστε καλοδεχούμενοι, γυρίστε στην πατρίδα σας» και ορισμένοι χρησιμοποιήσουν νεροπίστολα εναντίον τουριστών που έτρωγαν σε εστιατόρια.

Με πανό που έγραφαν: «Μειώστε τον τουρισμό τώρα!», οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «οι τουρίστες έξω από τη γειτονιά μας», σταματώντας μπροστά από ξενοδοχεία προς έκπληξη των επισκεπτών.

«Τα τοπικά καταστήματα κλείνουν για να δώσουν τη θέση τους σε καταστήματα που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των γειτονιών. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ενοίκια τους», δήλωσε ο Isa Miralles, ένας 35χρονος μουσικός που ζει στη συνοικία Barceloneta.

«Δεν έχω τίποτα εναντίον του τουρισμού, αλλά εδώ στη Βαρκελώνη υποφέρουμε από μια υπερβολή του τουρισμού που έχει κάνει την πόλη μας αβίωτη» δήλωσε ο Jordi Guiu, ένας 70χρονος κοινωνιολόγος. Η βορειοανατολική παραθαλάσσια πόλη, με τα διεθνούς φήμης αξιοθέατα όπως η Λα Σαγράδα Φαμίλια, δέχτηκε πέρυσι περισσότερους από 12 εκατομμύρια τουρίστες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.