Ασθενής υπέφερε από ημικρανίες για καιρό και ανακάλυψε ότι έπασχε από σπάνια πάθηση στον εγκέφαλο

Newsroom
Ασθενής υπέφερε από ημικρανίες για καιρό και ανακάλυψε ότι έπασχε από σπάνια πάθηση στον εγκέφαλο
Ο Tyson Bottenus διαγνώστηκε με "μαύρη μούχλα" στον εγκέφαλό του, μια πάθηση με ποσοστό θνησιμότητας έως και 65%!

Το 2018, ο Tyson Bottenus από το Providence διέσχισε με σακίδιο την Κόστα Ρίκα με την αρραβωνιαστικιά του Liza.

Δεν ήξερε ότι μια πτώση από το ποδήλατο σε κάποιους σκονισμένους δρόμους θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του.

Ο Bottenus βρισκόταν στη χερσόνησο Nicoya εκείνη την εποχή και έπεσε στο έδαφος από το ποδήλατό του, χτυπώντας τον αγκώνα του.

Καθάρισε τα ρούχαν του και για να είναι σίγουρος, πήγε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου η πληγή του αποστειρώθηκε και ελέγχθηκε από τους γιατρούς.

Ωστόσο, τους επόμενους μήνες, η υγεία του Bottenus άρχισε να επιδεινώνεται. Συγκεκριμενα, άρχισε να εμφανίζει ημικρανίες και κατέληξε με μερική παράλυση του προσώπου του , γεγονός που τον ανάγκασε να υποβληθεί σε τρεις βιοψίες εγκεφάλου.

Αργότερα ο Bottenus θα διαγνωστεί με Cladophialophora bantiana, γνωστή και ως "μαύρη μούχλα". Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών, υπήρξαν 120 γνωστές περιπτώσεις της πάθησης του Bottenus - και εκτός από αυτόν, όλοι φαίνεται να πέθαναν μετά απ΄κάποιο χρονικό διάστημα.

«Δεν έχω συναντήσει κανέναν άλλον που να το έχει αυτό... όλοι οι άλλοι, πιστεύω, που έχουν αυτόν τον μύκητα, είναι νεκροί δυστυχώς», δήλωσε στη Mail Online το 2022.

Λόγω του ότι η πάθηση είναι τόσο σπάνια, οι γιατροί δυσκολεύτηκαν αρχικά να δώσουν διάγνωση στον Bottenus. Ωστόσο, μετά την τρίτη βιοψία εγκεφάλου, τα δείγματα στάλθηκαν σε ένα εργαστήριο στο Τέξας που κατάφερε να αναγνωρίσει την κατάστασή του. Ενώ υπάρχουν πολλές εικασίες ότι ο μύκητας προήλθε από την πτώση του στην Κόστα Ρίκα, οι γιατροί του εξήγησαν ότι υπάρχει και η πιθανότητα να τον κόλλησε κάπου αλλού.

Το ποσοστό θνησιμότητας για την ασθένεια ανέρχεται στο 65%, ωστόσο, ο Bottenus εξακολουθεί μέχρι σήμερα να περιπλανιέται στον κόσμο και να κάνει ποδήλατο, μοιραζόμενος τα ταξίδια του - μαζί με διάφορες ενημερώσεις για την υγεία του - με τους οπαδούς του στο Instagram.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram το 2020, μοιράστηκε δύο τομογραφίες του εγκεφάλου του ενημερώνοντας τους φίλους του για την κατάσταση της υγείας του.