Κύκλωμα εκβιαστών: Παρατηρητής διαιτησίας ο ένας από τους συλληφθέντες, πρώην διαιτητής ο αδελφός του

Επιμέλεια: Newsroom
Κύκλωμα εκβιαστών: Παρατηρητής διαιτησίας ο ένας από τους συλληφθέντες, πρώην διαιτητής ο αδελφός του
Ο υπάλληλος στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθη στο κύκλωμα εκβιαστών είχε σχέση και με το ποδόσφαιρο.

Αντιμέτωποι με 7 κακουργήματα είναι τα 14 μέλη του κυκλώματος των δημοτικών υπαλλήλων που εκβίαζαν και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από καταστηματάρχες και περιπτερούχους στην Αθήνα.

Αρχηγός του κυκλώματος μια 43χρονη από την Πάτρα, που έλυνε και έδενε, η αποκαλούμενη «Νάνσυ». Ωστόσο, σύμφωνα με το protothema.gr, το νούμερο 5 στο διαβιβαστικό της αστυνομίας για τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος εκβιαστών είναι υπάλληλος στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων και εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών.

Παράλληλα, είχε τοποθετηθεί παρατηρητής Διαιτησίας στις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέση την οποία πιθανόν ανέλαβε λόγω των γνωριμιών και της ιδιότητας του αδερφού του ο οποίος είναι πρώην διαιτητής της Super League.

Ο υπάλληλος της Υπηρεσίας Δόμησης, φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να έπαιρνε από 1.000 ευρώ έως 2.500 ευρώ ανά περίπτωση. Για την αστυνομία αποτελούσε βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος που είχε αναλάβει ήταν να θέτει παρανόμως έγγραφα στο αρχείο, να μην βεβαιώνει παραβάσεις και να ενημερώνει την αρχηγό της οργάνωσης αναφορικά με υποβληθείσες καταγγελίες και επικείμενους ελέγχους σε καταστήματα που βρίσκονταν υπό την προστασία της οργάνωσης.

Επιπλέον, ο υπάλληλος φέρεται να συνέτασσε και ψευδείς βεβαιώσεις, εξυπηρετώντας κατ' αυτόν τον τρόπο και τους σκοπούς της οργάνωσης.