Potra Salvaje: Το τραγούδι που «έπαιζε» συνεχώς στα αποδυτήρια της Ισπανίας και την οδήγησε μέχρι την κατάκτηση του Euro 2024

Potra Salvaje: Το τραγούδι που «έπαιζε» συνεχώς στα αποδυτήρια της Ισπανίας και την οδήγησε μέχρι την κατάκτηση του Euro 2024
Ο Γιαμάλ και η παρέα του άκουγαν το συγκεκριμένο κομμάτι πριν από κάθε παιχνίδι της Ισπανίας στη διοργάνωση.

Η Ισπανία κατάφερε, παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο στο Euro 2024, να κατακτήσει το τρόπαιο. Κέρδισε όλα τα παιχνίδια που έδωσε στη διοργάνωση κι αν έπρεπε να προσθέσει κάποιος ένα τραγούδι στη φετινή της επιτυχία, αυτό θα ήταν σίγουρα το Potra Salvaje.

Μπορεί να μην σας λέει και πολλά, αλλά ο Γιαμάλ, ο Καρβαχάλ και ο Κουκουρέλα και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της Ρόχα, το άκουγαν πάντα πριν βγουν στο γήπεδο να δώσουν κάποιο παιχνίδι. Ο τίτλος του σημαίνει σαν «άγριο άλογο» και η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι παρουσιάζονταν οι ποδοσφαιριστές της Ισπανίας σε κάθε ματς.

Το Potra Salvaje που ερμηνεύει η νεαρή Isabel Aaiún, κυκλοφόρησε το 2021 και έγινε viral τρία χρόνια μετά, χάρη στην "techno" πινελιά του DJ Fernando Moreno. Μάλιστα φέτος μετά και την τρελή πορεία της Ισπανίας στο Euro, το κομμάτι αυτό έφτασε στο νούμερο 2 στο top-50 του Spotify της χώρας.

Αυτό το τραγούδι, που είναι επίσης ένα μείγμα αγάπης, μίσους και συγχώρεσης, γεννήθηκε στη Σεγόβια, αν και η εξάπλωσή του ξεκίνησε από τη μικρή ισπανική πόλη, Τερουέλ. «Η μόνη προώθηση που είχε το τραγούδι είναι οι εμφανίσεις μου στην Τερουέλ, όπου το έπαιζα όποτε μπορούσα, επειδή πίστευα στο αποτέλεσμα. Ήταν εκείνο το κοινό που άρχισε να το ακούει», παραδέχτηκε η Isabel Aaiún στην El Confidencial.

Ωστόσο, η εθνική Ισπανίας, αλλά και ο αλγόριθμος του TikTok δούλεψαν υπέρ της και αυτό το μήνα ακούγεται σχεδόν παντού στη χώρα της.