Το «γούρι» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έγινε sold out: Ένα μπλουζάκι πόλο των 50 ευρώ

Το «γούρι» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έγινε sold out: Ένα μπλουζάκι πόλο των 50 ευρώ
Η μπλούζα που επέλεξε να φοράει στους αγώνες του Euro ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας έχει γίνει ανάρπαστη από τους Βρετανούς φιλάθλους. Και όχι μόνο.

Η Αγγλία μπορεί να μην κατάφερε να «το φέρει σπίτι» για ακόμη μια φορά, ωστόσο βρέθηκε σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό Euro. Ένα επίτευμα που φυσικά το χρωστάει στον προπονητή της, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος έχει καταφέρει να μεταμορφώσει αυτή την ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως φέτος οι Άγγλοι ήταν και αρκετά τυχεροί, σκοράροντας στο φινάλε ή κερδίζοντας στα πέναλτι, στη διαδρομή του μέχρι τον τελικό. Σύμφωνα πάντως με τα βρετανικά ΜΜΕ, κάποιο ρόλο σε όλο αυτό πρέπει να παίζει και το «γούρι» του προπονητή τους, που δεν είναι άλλο από το λευκό μπλουζάκι του.

Το ένδυμα του Σάουθγκεϊτ έχει κερδίσει επάξια τη φήμη ως το «γούρι» στο Νησί, η οποία έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο όταν ήρθε στο φως πόσο οικονομικό είναι. Κοστίζει 45 λίρες, δηλαδή λίγο πάνω από 50 ευρώ. Το λευκό μπλουζάκι πόλο είναι σχεδιασμένο από τη γνωστή μάρκα Marks & Spencer και έχει γίνει sold out τις τελευταίες εβδομάδες παγκοσμίως, σπάζοντας όλες τις προσδοκίες πωλήσεων της μάρκας.

Παρόλο που είναι, στα μάτια όλων, λιγότερο επίσημο από τα κομψά γιλέκα που φορούσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν έχει στιλ. Αυτό το κομμάτι ανήκει στη συλλογή M&S x England που η προαναφερθείσα επωνυμία δημιούργησε εμπνευσμένη από την εθνική ομάδα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο προπονητής ομολόγησε ότι δούλευε σε ένα «χαλαρό περιβάλλον» επειδή ήθελε να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης των «νεαρών παιδιών». «Αυτή τη σεζόν θα υπάρχουν περισσότερα κοντομάνικα, παρά κοστούμια και γραβάτες», είχε είπε.

Ήθελε επίσης να είναι μέρος αυτής της περίεργης αλλαγής της γκαρνταρόμπας. Αν και στο Μουντιάλ που έγινε στη Ρωσία φόρεσε κοστούμια, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέλεξε ένα πλεκτό πουλόβερ, αυτή τη φορά πήγε απλά σε ένα πόλο μπλουζάκι. Και του βγήκε.