Πορτοσάλτε: «Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο 15/7 έως 30/8, να υποχωρούμε έναντι των τουριστών» (vid)

Πορτοσάλτε: «Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο 15/7 έως 30/8, να υποχωρούμε έναντι των τουριστών» (vid)
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα ακριβά ακτοπλοϊκά και τόνισε ότι οι Έλληνες μπορούν να πηγαίνουν νωρίτερα διακοπές για να υπάρχει χώρος για τους τουρίστες.

Ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε μια τοποθέτηση, σε συζήτηση για το σοβαρό πρόβλημα της ακρίβειας των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», η οποία έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στα social media.

Συνομιλώντας για τα πολύ ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τους δημοσιογράφους της εκπομπής ανέφερε: «Κάποια στιγμή όμως πρέπει να συζητήσουμε ότι μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου. Αυτό προσπαθώ να πω καιρό τώρα. Έτσι όπως πάμε, αν θέλουμε τουρισμό και ο τουρισμός να μας φέρνει 20+ δισεκατομμύρια ευρώ στον τόπο, είναι γεγονός ότι εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου θα υποχωρούμε έναντι των τουριστών. Διότι δεν χωράμε. Όταν θα έρθει τουρίστας...», είπε αρχικά.

«Στην Βαρκελώνη κάνουν κάτι καραγκιοζιλίκια με νεροπίστολα βρέχουν τους επισκέπτες που τους δίνουν λεφτά. Αηδίες», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

«Πρέπει να συζητηθεί κάποια στιγμή το χειμώνα να το δει η κυβέρνηση. Ο προγραμματισμός στις επιχειρήσεις πρέπει να αρχίζει από τον Ιούνιο. Να μεγαλώσει ο χρόνος, για να μπορέσουμε να απολαύσουν... Κάποιος πρέπει να συγκαλέσει μια σύσκεψη να καθίσει ο ΣΕΒ, τα συνδικάτα, η ΓΣΣΕ και να συζητήσουν την επιμήκυνση της περιόδου. Δεν μπορούμε να κάνουμε διακοπές από 14 Αυγούστου έως 31. Αυτό λέω, δεν μπορεί να γίνονται διακοπές μόνο σε μια περίοδο. Δεν είπα να παίρνουν τρίμηνη άδεια. Όταν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 εγώ είχα πάρει άδεια 1-15 Ιουλίου, έπαθα κάτι;», τόνισε ο δημοσιογράφος.