Οι ειδικοί εξηγούν γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε γυμνοί κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Newsroom
Οι ειδικοί εξηγούν γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε γυμνοί κατά τη διάρκεια του καύσωνα
Με τα 40άρια να μη λένε να φύγουν ίσως δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε και ίσως να μπείτε στον πειρασμό να πετάξετε όλα σας τα ρούχα. Ωστόσο, ένας ειδικός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε γυμνοί κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα.

Για μια ακόμη μέρα παραμένουν σε κλοιό έντονης ζέστης τα αστικά κέντρα της χώρας, με τον καιρό να βρίσκεται σταθερά σε συνθήκες οριακού καύσωνα.

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας «σκαρφάλωσε» στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα «χτυπήσει 40άρια. Η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας είναι μεγάλη, κυρίως λόγω των τουριστών, οι οποίοι με ομπρέλες, καπέλα, νερά αλλά και με βουτώντας χέρια, μπλούζες και καπέλα στα σιντριβάνια, προσπαθούν να προστατευτούν από το κύμα ζέστης, όπως φαίνεται και από το βίντεο του Orange.

Ενώ πολλοί φαίνεται ότι δεν επηρεάζονται από τον καύσωνα, άλλοι καταφεύγουν στις παραλίες για μια «ανάσα» δροσιάς. Όπως και να χει ο ζεστός καιρός μπορεί να διαταράξει τον ύπνο μας και να δυσκολέψει αρκετά τη καθημερινότητα μας. Συγκεκριμένα, οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να οδηγήσουν σε διαταραγμένους κύκλους ύπνου και σε χαμηλής ποιότητας ξεκούραση - κάνοντας σας να αισθάνεστε ζαλισμένοι την επόμενη μέρα.

 

Αν και είναι αρκετά δελεαστικό, όταν είστε ξαπλωμένοι και παλεύετε να κοιμηθείτε, να βγάλετε τα ρούχα σας και να κοιμηθείτε γυμνοί, δεν θα πρέπει να το κάνετε. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ειδικοί. .

Ο λογαριασμός του Love And Love Factory στο YouTube εξήγησε: «Αναρωτηθήκατε ποτέ αν είναι καλή ιδέα να κοιμάστε γυμνοί κατά τη διάρκεια καύσωνα; Λοιπόν, είναι η «χειρότερη επιλογή. Εσείς νομίζετε ότι το να βγάζετε τα ρούχα σας βοηθάει να παραμείνετε δροσεροί, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Χωρίς κανένα ύφασμα, ο ιδρώτας κολλάει στο σώμα σας.

Και συνέχισαν: «Το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί να διαταράξει τον κύκλο του ύπνου σας. Μπορεί να χάσετε περισσότερο νερό από την εφίδρωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας».

«Τα ρούχα μπορούν να απορροφήσουν τον ιδρώτα, διατηρώντας σας πιο δροσερούς». Αντ' αυτού, θα πρέπει να επιλέγετε «ελαφριά, αναπνέοντα υφάσματα» που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε την υγρασία από το δέρμα σας