Λαγουβάρδος: «Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27/7 έχει μεγάλη αβεβαιότητα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Λαγουβάρδος: «Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27/7 έχει μεγάλη αβεβαιότητα» (vid)
Ο Αύγουστος μπορεί να είναι δύσκολος, ωστόσο είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται στην χώρα μας και μέχρι να πέσει λίγο ο υδράργυρος θα έχουν συμπληρωθεί 18-19 συνεχόμενες ημέρες καύσωνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο: «Η πλειονότητα των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020. Επομένως υπομονή...».

Η ανάρτησή του

«Ενδείξεις πτώσης της θερμοκρασίας μετά τις 25 Ιουλίου 2024

Το Γράφημα που ακολουθεί παρουσιάζει 32 προγνωστικά σενάρια από τις 20 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετούμε την πορεία των αερίων μαζών.

Οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024., συμπληρώνοντας 18-19 συνεχόμενες ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα.

Σύμφωνα με το σύνολο των διαθέσιμων προγνωστικών σεναρίων (Γράφημα), αναμένεται σύντομη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 25/7.

Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27/7 έχει μεγάλη αβεβαιότητα, όπως υποδεικνύεται και στο Γράφημα, όμως η πλειονότητα των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.
Επομένως υπομονή....».