Pure «Hate»

Pure «Hate»
Το Gazzetta άκουσε το άλμπουμ «Style File» [Deluxe Version]. Ο Hatemost είναι ξανά εδώ και θα σας παρασύρει στον ρυθμό του, στον κόσμο του.

Την επανάληψη δεν μπορείς να την αποφύγεις. Ο ράπερ γίνεται ξεχωριστός mc, δεν σε βλέπει, σε προσπερνά, από μέσα σου περνά και όταν καταλάβεις τι παίχτηκε, μόνο την πλάτη του βλέπεις ρε τρελέ. Η υπογραφή του αδύνατον να πλαστογραφηθεί. Το στυλ του να μιμηθείς; Άστο καλύτερα. Ο τύπος δεν το παίζει άνετος, είναι άνετος. Το battle δεν του λέει και πολλά. Φέρτε του έναν, δύο, τρεις, όσους mc θέλετε. Θα τους πετσοκόψει με ρίμες και flow που καίει. Υγρό πυρ και δεν προλαβαίνεις να πατήσεις τον συναγερμό. Το κλασικό που εξελίσσεται εύκολα, προχωρά ανάλαφρα, χοροπηδηχτά και στον κάθε φιλόδοξο ράπερ χαμογελά. Αν δεν μπορείς να τον ακολουθήσεις, δύο επιλογές έχεις: ή θα πας μαζί του ή θα τον μισήσεις. Το πρώτο θέλει προσπάθεια, δουλειά και την κατάλληλη διάθεση. Το δεύτερο είναι δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο. Αυτόν που σε κερδίζει πάντα δεν τον μισείς, τον σέβεσαι και τον αποδέχεσαι. Και αυτό που έχεις στο μυαλό σου, αυτό το I Hate you, «σκάει» σε τοίχο και επιστρέφει, ξανά και ξανά. Και να πάλι η επανάληψη. Το Hate μένει μόνο, ανίσχυρο, άκυρο και καταλήγει σε κάτι που φαίνεται ακατάληπτο. Hatemost. Οι αντίπαλοι κάτι θέλουν να πουν, αυτός λέει αυτό που θέλει, με τον τρόπο που θέλει. Ας ακούσουμε τι λέει αυτός ο dope mc στο άλμπουμ «Style File» [Deluxe Version]. Κάθαρος «Hate» λέμε. (Η φωτογραφία από την επίσημη σελίδα του στο fb, του k.nikolopoulos)

Αυτό το «τριπάρισμα»


O Hatemost είναι πολλά χρόνια στο ραπ παιχνίδι και έχει διαμορφώσει την καλλιτεχνική του ταυτότητα. Σε κάθε του δουλειά τιμά το είδος εκθέτοντας πεντακάθαρα τις βάσεις του. Τι σημαίνει αυτό; Λόγος ασταμάτητος, με ρίμες «καυτές», γρήγορο και γερό «πάτημα» στο μπιτ, σωστά «τσακίσματα» και απόλυτος έλεγχος στο flow. Στην περίπτωσή του, όμως, υπάρχει και κάτι άλλο. Ο τρόπος που χειρίζεται το «σώμα» της φωνής του, ο τρόπος που κατευθύνει την εκφορά. Τα επιφωνήματα, η κατάλληλη ένταση και η ικανότητα να υποτάσσει τον ενθουσιασμό, δίνουν στη φωνή και στο ραπάρισμά του μια ιδιαίτερη προβολή, ένα ύφος που κανείς άλλος ράπερ δεν μπορεί να μιμηθεί. Το «Style File» [Deluxe Version] δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο. Αυτό το «τριπάρισμα» και το παραισθητικό, ανάλαφρο, παιχνίδισμα ήχου, ραπ λόγου κάνει το άλμπουμ αξιοπρόσεχτο και σίγουρα μια δουλειά που λες αυτό είναι καθαρός Hate. Και εδώ αφήνεσαι στη δροσιά των ήχων, στον ρυθμό που σε ανεβάζει, στο battle που δεν μπορείς να αντισταθείς, σε ψαγμένα ντριλ και σε δονήσεις -vibes- που σε ξεσηκώνουν, σου μεταδίδουν τη σιγουριά του δημιουργού. Οι ακροατές του Hate θα νιώσουν πολύ όμορφα ακούγοντας το «Style File».

Άνεση και σιγουριά


Το «Style File» κυκλοφόρησε αρχικά με πέντε κομμάτια και στη συνέχεια προστέθηκαν άλλα τέσσερα. Στην παραγωγή βρίσκουμε τους Skinny, Dwmnd. Όλα όσα ξέρετε για τον Hate εύγλωττα αποτυπώνονται (και) εδώ. Η coolness συμπεριφορά διατρέχει το άλμπουμ. Σε κάθε κομμάτι ακούς και αισθάνεσαι την άνεση και τη σιγουριά του. Το μουσικό περιβάλλον αντανακλά τέλεια τον δημιουργό του. Ευχάριστα μπιτ, δυναμικά και η «ωραία τρέλα» του mc να δίνει τον τόνο. Στο κομμάτι «Good Ones» συνεργάζεται με τον «Μικρό Κλέφτη» και η δυναμική, σταθερή, προσέγγιση του «ΜΚ» ταιριάζει άψογα με αυτήν του Hate. Η εμπειρία στην τοποθέτηση της φωνής και στην παρακολούθηση του ρυθμού, κάνουν κι αυτή τη δουλειά πειστική. Ακούς το άλμπουμ και δεν προσπερνάς κανένα κομμάτι. Το πολύμορφο ραπ του Hate είναι εθιστικό. Η ανεμελιά του, του δίνει μια απρόσβλητη συμπεριφορά που τη θαυμάζεις και τη σέβεσαι. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο κομμάτι. Καθένα συμπληρώνει το άλλο και όλα μαζί φτιάχνουν αυτό το σαρκαστικό και γεμάτο σιγουριά χαμόγελο του Hate. Από το «Freakstyle» έως το «F*U», κινείσαι, χορεύεις, αρπάζεσαι από τα σούπερ vibes του mc. Το άλμπουμ κυκλοφορεί από τη Stay Independent και το βρίσκεται στο Spotify.

*Τον Hatemost τον βρίσκετε σε Spotify, Instagram, Facebook

@Photo credits: k.nikolopoulos