Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης

Επιμέλεια: Newsroom
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Εμάνουελ Μακρόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρακολουθήσει και μέρος του αγωνιστικού προγράμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δει την Εθνική ομάδα μπάσκετ να αγωνίζεται κόντρα στον Καναδά, ενώ θα παρακολουθήσει και τένις.

100 ηγέτες στο Παρίσι

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα καλωσορίσει την Πέμπτη, παραμονή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, 500 καλεσμένους στο Λούβρο, μεταξύ αυτών 100 ηγέτες χωρών, ενώ αργότερα θα παραθέσει δείπνο.

Ποιοι ηγέτες θα παραστούν στην τελετή έναρξης

Μεταξύ των κορυφαίων παρευρισκόμενων στο Παρίσι συμπεριλαμβάνονται ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, καθώς και το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ' και Λετίθια. Η πριγκίπισσα Άννα, αδερφής του βασιλιά Καρόλου Γ' και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, αναμένεται, επίσης να παρευρεθούν, σύμφωνα με το Le Parisien.

Στο Παρίσι, όπως αναφέρθηκε ήδη θα είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Από την εκδήλωση ωστόσο θα απουσιάζουν ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, αλλά και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα, τον οποίο θα εκπροσωπήσει η σύζυγός του, ενώ αναμένεται να παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι.

Μακρόν: «Οι Αγώνες θα είναι μοναδικοί»

«Όλοι θα δούμε από το βράδυ της Παρασκευής (26/7) γιατί όλο αυτό άξιζε τον κόπο», διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, την Τρίτη (23/7), κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο France 2, τρεις ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, για τους οποίους εκτίμησε ότι θα είναι «μοναδικοί».

«Υπάρχει μια πρόκληση ασφαλείας και είναι μία αλήθεια για όλες τις πρωτεύουσες που φιλοξενούν και διοργανώνουν τους Αγώνες. Είναι αλήθεια λοιπόν και γι` αυτήν την Τελετή Έναρξης», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να ενωθούμε. Η Γαλλία υποδέχεται τον κόσμο».

Στο μεταξύ, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι μπορεί ο ίδιος να διαφωνεί βαθύτατα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά επισήμανε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ευπρόσδεκτος να παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι «ισραηλινοί αθλητές» είναι «καλοδεχούμενοι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ ήταν ξεκάθαρος: «Δεν παίζουμε πολιτική με τους Αγώνες».