Η ιστορία του ανθρώπου που έχει δοκιμάσει 50.000 διαφορετικές μπίρες: Αυτές οι 2 είναι οι αγαπημένες του

Η ιστορία του ανθρώπου που έχει δοκιμάσει 50.000 διαφορετικές μπίρες: Αυτές οι 2 είναι οι αγαπημένες του
Ο Άντι Μόρτον έχει καταφέρει ένα ασύλληπτο ρεκόρ, δοκιμάζοντας 50.000 διαφορετικές μπίρες μέχρι σήμερα.

H μπίρα είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα ποτά του καλοκαιριού. Γευστική και δροσερή είναι ό,τι πρέπει για μια ζεστή ημέρα. Ωστόσο, για κάποιους η μπίρα αποτελεί το «ποτό» τους κάθε εποχή του χρόνου. Ένας από αυτούς είναι και ο Άντι Μόρτον από το Σέφιλντ, ο οποίος πρόσφατα «έγραψε» ένα ασύλληπτο ρεκόρ κατανάλωσης μπίρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγλος έχει καταφέρει να δοκιμάσει στη ζωή του 50.000 διαφορετικές μπίρες, μέσα σε σχεδόν 25 χρόνια. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian δοκιμάζει κατά μέσο όρο περίπου 2.000 μπίρες τον χρόνο, βάζοντας τικ στη λίστα που κρατάει.

Η ιστορία αγάπης του για τη μπίρα ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ. Εκείνη την εποχή ο Μόρτον έπινε την - σχεδόν - άγευστη μπίρα που σέρβιρε η φοιτητική λέσχη της σχολής, ωστόσο εκείνος έκανε τις βόλτες του στις παμπ της περιοχής αναζητώντας όλο και καλύτερες γεύσεις.

Επιστρέφοντας στη γενέτειρά του, το Σέφιλντ, μετά το πανεπιστήμιο, άρχισε να πηγαίνει σε φεστιβάλ μπίρας και, το 1985, ξεκίνησε να καταγράφει τις μπίρες που δοκίμαζε. Πήγαινε σε τρία ή τέσσερα φεστιβάλ το χρόνο, κάτι που τον οδήγησε στο να ασχοληθεί με το χόμπι του «beer ticking», το οποίο ουασιαστικά είναι το να σημειώνει τις μπίρες που πίνει σε μια λίστα.

...

Μάλιστα, το 2004 πήγε σε 109 φεστιβάλ μπίρας, τα περισσότερα που έχει καταφέρει να πάει ποτέ σε ένα χρόνο. Όπως είπε «πρέπει να προσέχεις να μην πίνεις πολύ. Δεν πας για να μεθύσεις, αλλά για να δοκιμάσεις την μπίρα». Μέχρι σήμερα, έχει γεμίσει περίπου 250 σημειωματάρια με τις μπίρες που έχει δοκιμάσει, ενώ όπως αποκάλυψε μεταξύ των αγαπημένων του είναι η Brains Dark και η Wadworth 6x.

Πρόσφατα, ο Άγγλος έφτασε σε ένα μνημειώδες ορόσημο στο χόμπι του: να δοκιμάσει την 50.000η μπίρα του σε μια μικρή παμπ του Σέφιλντ. Αυτό το επίτευγμα, το γιόρτασαν μαζί του και τα τοπικά μπαρ, δημιουργώντας μια ξεχωριστή μπίρα για την περίσταση. Αυτό το ρεκόρ αντανακλά όχι μόνο το πάθος του για την μπίρα, αλλά και την αγάπη του για τους αριθμούς και τα στατιστικά στοιχεία, ένα χούι που του έμεινε από την καριέρα του ως λογιστής.

Ίσως αυτή τη λίστα που έχει φτιάξει να πρέπει να την αξιοποιήσει κάποτε. Λέμε τώρα εμείς...