Αυτά τα νησιά προτίμησαν οι Έλληνες τον Δεκαπενταύγουστο: Η φετινή έκπληξη και οι «χαμηλές πτήσεις» της Μυκόνου

Newsroom
Αυτά τα νησιά προτίμησαν οι Έλληνες τον Δεκαπενταύγουστο: Η φετινή έκπληξη και οι «χαμηλές πτήσεις» της Μυκόνου
Τα νησιά των Κυκλάδων βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών τον φετινό Δεκαπενταύγουστο.

Μια μεγάλη έκπληξη φιγουράρει στη δεύτερη θέση της λίστας με τα 10 πιο δημοφιλή νησιά για τον φετινό δεκαπενταύγουστο. Η Αίγινα αποτελεί τον δεύτερο πιο αγαπημένο προορισμός στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών τον δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με το Ferryhopper.

Και μπορεί τα νησιά των Κυκλάδων να αποτελούν ξανά τις κορυφαίες επιλογές, δεν ισχύει ωστόσο κάτι τέτοιο για τα δύο νησιά που συζητήθηκαν πολύ το φετινό καλοκαίρι, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Η Πάρος, η Νάξος και η Τήνος ήταν τα νησιά που δέχτηκαν το μεγαλύτερο όγκο επιβατικής κίνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ferryhopper για τις κρατήσεις την περίοδο από 14 έως 18 Αυγούστου 2024. Αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι και η Σαντορίνη παρέμεινε στους δημοφιλέστερους προορισμούς στο σύνολο, παρατηρήθηκε σχετική μείωση συγκριτικά με πέρυσι.

Διαφοροποιήσεις ως προς τις προτιμήσεις παρατηρούνται μεταξύ ξένων και Ελλήνων ταξιδιωτών. Αναλυτικά, οι Έλληνες προτίμησαν τα παρακάτω νησιά για τον φετινό Δεκαπενταύγουστο: 1. Τήνος, 2. Αίγινα, 3. Νάξος, 4. Σύρος, 5. Πάρος, 6. Κρήτη, 7. Άνδρος, 8. Κέρκυρα, 9. Μύκονος, 10. Κύθνος. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες GenZers και Millennials, προτίμησαν τη Νάξο, την Τήνο, την Πάρο, τη Σύρο και την Κρήτη.

Παράλληλα, τον φετινό Δεκαπενταύγουστο φάνηκε να ανεβαίνουν στις λίστες με τις προτιμήσεις και νέοι νησιωτικοί προορισμοί. Σε σχέση με το 2023, οι παρακάτω προορισμοί σημείωσαν μεγάλη αύξηση: Λευκάδα (1124%), Κεφαλονιά (665%), Σκόπελος (274%), Χανιά (130%), Ικαρία (91%), Μυτιλήνη (80%).