Οδοντίατρος αποκάλυψε το κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οδοντίατρος αποκάλυψε το κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι (vid)
Οδοντίατρος μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στη σελίδα της κλινικής που εργάζεται ανέδειξε το κοινό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στο βούρτσισμα και το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη στοματική υγιεινή.

Μια οδοντίατρος έριξε πρόσφατα φως σε ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι στην καθημερινή ρουτίνα στοματικής υγιεινής τους και το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει την εμφάνιση και την υγεία των δοντιών τους. Το θέμα; Η μη αντικατάσταση της οδοντόβουρτσας ή της κεφαλής βουρτσίσματος αρκετά συχνά.

Η διατήρηση καθαρών και υγιών δοντιών απαιτεί συνεπή προσπάθεια - το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα για δύο λεπτά κάθε φορά είναι μια τυπική σύσταση. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν αυτή τη ρουτίνα για να καταπολεμήσουν την κακοσμία του στόματος, υπάρχει μια κρίσιμη πτυχή της στοματικής φροντίδας που συχνά παραβλέπεται: η κατάσταση της οδοντόβουρτσας σας.

@chelseadentalclinic How often should you really be changing your toothbrush? #toothbrush #changeyourtoothbrush #teethtok #dentalhygienist #learnontiktok #chelseadentalclinic #fyp #toothbrushing ♬ Funk It Up - John Etkin-Bell

Οι επαγγελματίες οδοντίατροι σε όλο τον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα αυτό, προτρέποντας τους ανθρώπους να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην κατάσταση των οδοντόβουρτσών τους. Σύμφωνα με μια οδοντίατρο από την οδοντιατρική κλινική Chelsea Dental Clinic, η οποία μοιράστηκε πρόσφατα τις γνώσεις της σε ένα viral βίντεο στο TikTok, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πότε θα πρέπει να αντικαθιστούν την οδοντόβουρτσα ή την κεφαλή της βούρτσας τους.

Η οδοντίατρος εξήγησε: «Ανεξάρτητα από το αν έχετε ηλεκτρική ή χειροκίνητη βούρτσα, πρέπει να αλλάζετε την κεφαλή της βούρτσας σας τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες». Τόνισε ότι ο ευκολότερος τρόπος για να διαπιστώσετε αν η οδοντόβουρτσά σας χρειάζεται αντικατάσταση είναι να εξετάσετε τις τρίχες. «Αν την κρατάτε ψηλά και βλέπετε τις τρίχες να απλώνονται από το πίσω μέρος, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε νέα κεφαλή», είπε.

Αλλά το πρόβλημα δεν τελειώνει εκεί. Η ειδικός επισήμανε επίσης ένα άλλο πιθανό ζήτημα: το πολύ δυνατό βούρτσισμα. Αν η οδοντόβουρτσά σας φθείρεται πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι ασκείτε υπερβολική πίεση κατά το βούρτσισμα. Αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει στη διάβρωση του σμάλτου, του προστατευτικού εξωτερικού στρώματος των δοντιών σας, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται πιο κίτρινα. Επιπλέον, το πολύ δυνατό βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει υποχώρηση των ούλων, όπου τα ούλα συρρικνώνονται μακριά από τα δόντια, οδηγώντας σε περαιτέρω οδοντιατρικά προβλήματα.

«Κανένα από αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε άλλα σοβαρά προβλήματα στοματικής υγείας», προειδοποίησε η οδοντίατρος.