Ελεύθερος ο «Αντεροβγάλτης των Ρόλεξ»: Είχε σπάσει τον αγκώνα του στην προσπάθεια να κλέψει ένα Patek Philippe

Επιμέλεια: Newsroom
Ελεύθερος ο «Αντεροβγάλτης των Ρόλεξ»: Είχε σπάσει τον αγκώνα του στην προσπάθεια να κλέψει ένα Patek Philippe
Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Raoul έχει προκαλέσει οργή, εγείροντας ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συστήματος δικαιοσύνης.

Ένας διαβόητος κλέφτης, ο επονομαζόμενος «Αντεροβγάλτης των Ρόλεξ», αθωώθηκε παρά τη συμμετοχή του σε βίαιη απόπειρα ληστείας στο Mayfair του Λονδίνου, χάρη στο συνεχιζόμενο ζήτημα του υπερπληθυσμού των φυλακών.

Ο Walid Raoul, 30 ετών, συμμετείχε σε μια θρασύτατη απόπειρα να κλέψει ένα ρολόι Patek Philippe αξίας 50.000 λιρών από τον επιχειρηματία Mark Beard, καθώς αυτός και η σύζυγός του, Annli, επέστρεφαν στο ξενοδοχείο Connaught.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν ο Raoul, μαζί με έναν συνεργό του, στόχευσε τον κ. Beard στην Grosvenor Street. Ο Raoul άρπαξε το μπλε World Time Patek Philippe του κ. Beard, ενώ ο συνεργός του προσπάθησε να κλέψει το γιλέκο του Beard..

Μέσα στο χάος, η κα Beard δέχθηκε επίσης επίθεση από τον συνεργό του Raoul, ο οποίος την άρπαξε και προσπάθησε βίαια να κλέψει ένα δαχτυλίδι από το δάχτυλό της, προκαλώντας της κάταγμα. Ο Raoul συνελήφθη αργότερα στις 8 Ιουνίου στην οδό Grosvenor. Κατά τη σύλληψή του, ο Raoul φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «κάποιος με ανάγκασε να το κάνω», αλλά τελικά παραδέχτηκε τη ληστεία.

Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Raoul έχει προκαλέσει οργή, εγείροντας ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συστήματος δικαιοσύνης στην αντιμετώπιση των υποτροπιαζόντων παραβατών.