«Πήγα να βγάλω μεροκάματο για το παιδί μου»: Τι ισχυρίζεται ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Πήγα να βγάλω μεροκάματο για το παιδί μου»: Τι ισχυρίζεται ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ (vid)
Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για το μοιραίο εκείνο βράδυ που ο άτυχος 19χρονος έχασε τη ζωή του ενώ διασκέδαζε με τον αδερφό του σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Για τα όσα έγιναν στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, όπου έχασε τη ζωη του ο 19χρονος Γιάννης, μίλησε ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«Σοκαρίστηκα. Είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Συλλυπητήρια στους γονείς του παιδιού. Φοβήθηκα, γιατί πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο στη ζωή μου… Νιώθω κι εγώ τύψεις. Άδικα έφυγε το παιδί από τη ζωή. Δεν φταίω εγώ, αλλά και πάλι συλλυπητήρια στους γονείς», λέει μιλώντας στο Mega ο χειριστής.

Όπως είπε ο ίδιος, δεν βρισκόταν υπό επήρεια αλκοόλ την ώρα της τραγωδίας.

«Πήγα απλά να βγάλω μεροκάματο, για να μεγαλώσω το παιδί μου. Είχε κάποια μπλε και κίτρινα καρεκλάκια, δούλευαν μόνο τα ροζ κι εκείνη την ημέρα τα παιδιά έκατσαν στα μπλε. Αυτός μου είχε πει να βάζω άτομα μόνο στα ροζ, γι’ αυτό άλλαξα τα παιδιά καρεκλάκια. Η ταχύτητα ήταν κανονική. Μου είχαν πει από 50 έως 60 το πολύ. Την ώρα που είπε η μαμά του ‘πιο σιγά’ πήγα να το χαμηλώσω και είδα το παιδί στον αέρα», είπε.

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη τριπλή εισαγγελική έρευνα για το δυστύχημα, με τον πατέρα του θύματος να προσκομίζει μια σειρά από νέα έγγραφα για το καθεστώς λειτουργίας της επιχείρησης στο Πευκοχώρι και τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, να αναθέτει την υπεράσπισή του, στον Αλέξη Κούγια.

Η πρώτη αφορά το δυστύχημα, η δεύτερη το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ και η τρίτη τις πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις που έλαβε για να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης να ζητάει από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου να επιμεληθεί προσωπικά των τριών συγκεκριμένων ποινικών ερευνών.

Με ένα σακίδιο στην πλάτη γεμάτο έγγραφα και συνοδευόμενος από τον γιο του, που το μοιραίο βράδυ επέζησε, ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη φτάνει στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου και μπαίνει στο γραφείο εισαγγελέα.

Μέσα από τα έγγραφα που προσκομίζει, ο πατέρας του 19χρονου υποστηρίζει πως το μοιραίο παιχνίδι ήταν ακατάλληλο και πως το λούνα παρκ λειτουργούσε με υπεύθυνες δηλώσεις αντί για τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται.