Συγκλονιστικό βίντεο: Η απελπισμένη προσπάθεια ενός λιονταριού να ξεφύγει από τα σαγόνια ιπποπόταμου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συγκλονιστικό βίντεο: Η απελπισμένη προσπάθεια ενός λιονταριού να ξεφύγει από τα σαγόνια ιπποπόταμου (vid)
Το σπάνιο γεγονός, που εκτυλίχθηκε στην καρδιά της αφρικανικής ερημιάς, ανέδειξε τις απρόβλεπτες και συχνά επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις μεταξύ μερικών από τα πιο τρομερά ζώα της ηπείρου.

Σε μια δραματική συνάντηση στον ποταμό Λουάνγκουα της Ζάμπια, ένα λιοντάρι αναγκάστηκε να κολυμπήσει για τη ζωή του, καθώς το κυνηγούσε ένας επιθετικός ιπποπόταμος.

Το λιοντάρι, που πιθανότατα προσπαθούσε να διασχίσει το ποτάμι προς αναζήτηση θηράματος ή επικράτειας, βρέθηκε σε επικίνδυνη κατάσταση όταν μπήκε στην επικράτεια ενός ιπποπόταμου. Γνωστοί για την έντονη επιθετικότητά τους και την άγρια προστασία της επικράτειάς τους, οι ιπποπόταμοι συγκαταλέγονται στα πιο επικίνδυνα ζώα της Αφρικής και δεν διστάζουν να επιτεθούν σε πιθανές απειλές.

@abcnews A lion swam for its life across the Luangwa River in Zambia, as an aggressive, territorial hippopotamus chased it down. The lion managed to escape unharmed. #lion #hippo #animals #news #abcnews ♬ original sound - ABC News

Παρά τη δύναμή του και τις αρπακτικές του ικανότητες, το λιοντάρι έπρεπε να βασιστεί στην ταχύτητα και την ευκινησία για να αποφύγει τα ισχυρά σαγόνια του ιπποπόταμου. Κολυμπώντας με όλη του τη δύναμη, το λιοντάρι κατάφερε να ξεπεράσει τον εξαγριωμένο ιπποπόταμο, φτάνοντας στην ασφάλεια της όχθης του ποταμού σώο και αβλαβές.