Δάσκαλος στη Ρόδο κοιμάται στο αυτοκίνητο επειδή δεν βρίσκει σπίτι με προσιτό ενοίκιο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δάσκαλος στη Ρόδο κοιμάται στο αυτοκίνητο επειδή δεν βρίσκει σπίτι με προσιτό ενοίκιο (vid)
Πρόβλημα με τις υψηλές τιμές ενοικίων αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι που έχουν διοριστεί σε περιοχές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Επί ένα μήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας δάσκαλος που είχε διοριστεί σε δημοτικό σχολείο της Ρόδου χρειάστηκε να μένει στο αυτοκίνητό του, καθώς ήταν αδύνατον να ανταπεξέλθει οικονομικά στα υψηλά ενοίκια κατοικιών και στα ακριβά ξενοδοχεία.

«Δεν υπήρχε άλλη λύση γιατί που να πας; δεν μπορώ να πληρώνω κάθε μέρα δωμάτιο. Βοήθησε και το γεγονός ότι έχει τις ντουζιέρες κάτω στη θάλασσα μπορείς να κάνεις κι ένα μπάνιο έστω ψιλοκρυφά», δήλωσε ο δάσκαλος.

«Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι», έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook ο εκπαιδευτικός που βρέθηκε και φέτος να αναζητά τρόπο για να μη μείνει άστεγος μέχρι να βρει ένα σπίτι σε λογική τιμή.

«Ο μισθός μου είναι 1040 και μπορώ να πληρώσω ένα σπίτι μέχρι 300 ευρώ. Έβαλα αυτή την αγγελία και βρήκα κάποια ανταπόκριση», συμπλήρωσε ο δάσκαλος.

Χιλιάδες οικογένειες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εργαστούν τα παιδιά τους ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προκειμένου να αποκτήσουν προϋπηρεσία. «Ισχύει αυτό γιατί κι η κόρη μου είναι αναπληρώτρια. Κάποιος αναπληρωτής πληρώνει για να πάει να δουλέψει επί της ουσίας πάει σε κάποιο νησί σε κάποια περιοχή της Ελλάδος με ένα μισθό 800 ή 850 ,900 ευρώ πληρώνοντας νοίκια 450 -550 ευρώ», δήλωσε ο Γιώργος Γκουτζιαμάνης, μέλος ΠΥΣΔΕ Ρόδου.