Νέα μελέτη αποκαλύπτει την απλή άσκηση που μπορεί να βοηθήσει τους άντρες να διαρκέσουν περισσότερο στο κρεβάτι

Επιμέλεια: Newsroom
Νέα μελέτη αποκαλύπτει την απλή άσκηση που μπορεί να βοηθήσει τους άντρες να διαρκέσουν περισσότερο στο κρεβάτι
Μια νέα μελέτη έρχεται να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί άντρες.

Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα μπορεί συχνά να αισθάνονται αναγκασμένοι να αναζητήσουν λύσεις μέσω φαρμακευτικής αγωγής. Ωστόσο, μια νέα μελέτη προτείνει μια απλούστερη και πιο προσιτή θεραπεία: την άσκηση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόλις επτά λεπτά διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους άνδρες να διαρκέσουν περισσότερο στο κρεβάτι, μειώνοντας τα συμπτώματα της πρόωρης εκσπερμάτισης σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικές δυσλειτουργίες μεταξύ των ανδρών. Χαρακτηρίζεται από την αδυναμία καθυστέρησης της εκσπερμάτισης κατά τη διάρκεια του σεξ, η οποία συχνά εμφανίζεται μετά από ελάχιστη σεξουαλική διέγερση. Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και δυσαρέσκεια στις σχέσεις, καθώς μπορεί να εμποδίσει τις γυναίκες συντρόφους να επιτύχουν οργασμό, ενώ συνδέεται επίσης με αυξημένο άγχος και κατάθλιψη για τους πάσχοντες.

Οι παραδοσιακές θεραπείες για την πρόωρη εκσπερμάτιση κυμαίνονται από παχιά προφυλακτικά και συνεδρίες συμβουλευτικής μέχρι και φάρμακα. Ωστόσο, αυτές οι λύσεις συχνά έχουν τα δικά τους μειονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών παρενεργειών και του στίγματος που συνδέεται με την αναζήτηση ιατρικής θεραπείας για θέματα σεξουαλικής απόδοσης.

Σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις, ερευνητές από το East China Normal University διεξήγαγαν μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 76 άνδρες ηλικίας 18 έως 34 ετών. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν σταθερές γυναίκες συντρόφους με τις οποίες είχαν σεξουαλική δραστηριότητα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι άνδρες κατανεμήθηκαν τυχαία σε μία από τις τρεις ομάδες, με τη μία ομάδα να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα HIIT που σχεδιάστηκε για να δοκιμαστεί η επίδραση της σωματικής άσκησης στη σεξουαλική απόδοση.

Η πρώτη ομάδα συμμετεχόντων εκτελούσε επτά λεπτά διαλειμματικής προπόνησης καθημερινά για δύο εβδομάδες. Η προπόνηση συνίστατο στην εναλλαγή μεταξύ σύντομων ριπών έντονης άσκησης και σύντομων περιόδων ανάπαυσης. Τα αποτελέσματα ήταν ελπιδοφόρα, δείχνοντας ότι ακόμη και μια τόσο σύντομη ρουτίνα άσκησης θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στη σεξουαλική απόδοση.

Αν και η μελέτη βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η ενσωμάτωση λίγων μόνο λεπτών άσκησης στην καθημερινή ρουτίνα του ατόμου θα μπορούσε να προσφέρει έναν φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο αποφεύγει τις παρενέργειες που σχετίζονται με τα φάρμακα, αλλά προάγει επίσης τη συνολική σωματική υγεία, καθιστώντας την μια win-win λύση για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ευεξία.