Απίστευτος ιδιοκτήτης: Ανέβαζε κάθε μήνα το ενοίκιο σε φοιτητή κατά 50 ευρώ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Απίστευτος ιδιοκτήτης: Ανέβαζε κάθε μήνα το ενοίκιο σε φοιτητή κατά 50 ευρώ (vid)
Ένας ιδιοκτήτης ανέβαζε κάθε μήνα το ενοίκιο σε φοιτητή με αποτέλεσμα να τον αναγκάσει αν φύγει από το σπίτι.

Το θέμα των απλησίαστων ενοικίων των σπιτιών έθιξε η εκπομπή «Open News». Ο πρόεδρος μεσιτών Αθήνα και ο φοροτεχνικός Αυγίτας Ηλίου σχολίασαν στην εκπομπή του OPEN την περίπτωση ενός φοιτητή, που έβλεπε το ενοίκιό του να ανεβαίνει συνεχώς κατά 50 ευρώ, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι γονείς και φοιτητές στην προσπάθεια εύρεσης φοιτητικής κατοικίας.

Όπως είπε ο συγκεκριμένος φοιτητής, ο ιδιοκτήτης του προηγούμενου σπιτιού που έμενε, του ανέβαζε κατά 50 ευρώ το ενοίκιο κάθε μήνα. Έτσι έφτασε 550 ευρώ για σπίτι 30 τετραγωνικών με αποτέλεσμα ο φοιτητής να αναγκαστεί να φύγει.

«Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μου ανέβαζε το ενοίκιο 50 ευρώ, με αποτέλεσμα να φτάσει στα 550 ευρώ. Μάλλον από ότι κατάλαβα ήθελε να το πάει στα 600 ευρώ μπορεί και παραπάνω. Δεν ξέρω αν ήθελε να το κάνει airbnb ή αν απλά ήθελε να με διώξει. Δεν ξέρω το πλάνο του γι αυτό το σπίτι», ανέφερε ο φοιτητής.

Και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι το συμβόλαιο που είχα υπογράψει ήταν μόνο για τον πρώτο χρόνο. Μετά δεν είχαμε κάνει κάποιο συμβόλαιο. Δεν είχα τον κατάλληλο χρόνο να ενημερωθώ νομικά για τα δικαιώματά μου».