Πατέρας και γιος βρήκαν μυστηριώδη βιντεοκασέτα και ανακάλυψαν ένα φρικιαστικό έγκλημα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πατέρας και γιος βρήκαν μυστηριώδη βιντεοκασέτα και ανακάλυψαν ένα φρικιαστικό έγκλημα (vid)
Μια βιντεοκασέτα που ανακάλυψαν ένας πατέρας με τον γιο του, έκρυβε τις αποδείξεις ενός φρικιαστικού εγκλήματος.

Μια οδυνηρή και φρικιαστική ανακάλυψη έκαναν ένας πατέρας και ο γιος του στις ΗΠΑ, όταν βρέθηκε στα χέρια τους μια κασέτα VHS. Το περιεχόμενό της έμοιαζε περισσότερο με ταινία τρόμου.

Η βιντεοκασέτα βρέθηκε στην άκρη του δρόμου το 1989 από έναν οδηγό και τον γιο του κοντά στο Στόκτον της Καλιφόρνια. Αποφάσισαν να πάνε να δουν την κασέτα, χωρίς να ξέρουν τι είχε. Αλλά αυτό που βρήκαν ήταν συγκλονιστικά πλάνα, τα οποία τους οδήγησαν να παραδώσουν την κασέτα στην τηλεοπτική εκπομπή Unsolved Mysteries.

Η ταινία βρέθηκε τυλιγμένη σε ένα παλιό στρατιωτικό σακάκι που περιείχε επίσης ένα γουδοχέρι και γουδί, βότανα και ένα μοντέλο ανθρώπινου κρανίου. Στο τέλος, το βίντεο αποδείχθηκε καθοριστικό για την επίλυση ενός μυστηρίου που συνέβαινε στην περιοχή για αρκετές εβδομάδες.

Αλλά τι υπήρχε στην κασέτα που τους έκανε να τρομάξουν τόσο;

Η κασέτα περιείχε πλάνα μιας σειράς πυρκαγιών που είχαν πυροδοτηθεί από εμπρηστές, που αργότερα ονομάστηκαν «εμπρηστές του Στόκτον», για αρκετές εβδομάδες.

Επίσης, στην ταινία ακουγόταν μια φωνή ενός από τους ίδιους τους εμπρηστές. Ο ανατριχιαστικός, έντονος ψίθυρος του εμπρηστή είναι ίσως το πιο ανησυχητικό μέρος της κασέτας.

Ακούγεται να λέει: «Η φωτιά που θα καταστρέψω και θα κάψω την ψυχή σου, αρχαίο πνεύμα του κακού». Σε άλλο σημείο λέει: «Αυτό έκανα στις διακοπές της εβδομάδας σου. Είπα θα το κάνω! Είπα θα το κάνω!». Σε ένα μέρος εστιάζει στη φωτιά λέγοντας: «Απλώς δες το καλά και μου λες ότι δεν μπορώ να ανάψω φωτιές».

Εν τω μεταξύ, σε άλλο σημείο φαίνεται να απευθύνεται στο κοινό, λέγοντας: «Κοίτα τη φωτιά, δεν είναι όμορφη; Κοιτάξτε την. Βλέπετε τι μπορώ να κάνω κυρίες και κύριοι; Βλέπετε τι μπορώ να κάνω;». Τέλος, καθώς οι σειρήνες χτυπούν, λέει: «Η πυροσβεστική προσπαθεί να το σβήσει, τι γέλιο».

Ωστόσο, το συγκεκριμένο βίντεο αποδείχθηκε ότι ήταν η πτώση των εγκληματιών, καθώς η μετάδοσή του στο Unsolved Mysteries οδήγησε στην εξυχνίαση της υπόθεσης. Ένας 17χρονος και ένας 19χρονος συνελήφθησαν, αλλά τα ονόματά τους δεν έγιναν γνωστά καθώς ήταν ανήλικοι όταν διαπράχθηκαν τα αδικήματα.