Το μοιραίο λάθος ενός 33χρονου που του κατέστρεψε τους πνεύμονες

Το μοιραίο λάθος ενός 33χρονου που του κατέστρεψε τους πνεύμονες
Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας νεαρός άντρας μετά από ένα λάθος που έκανε στο σπίτι ενός φίλου του.

Ένα απερίσκεπτο λάθος έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έναν 33χρονο στην Αυστραλία, καθώς δίνει μάχη για να παραμείνει στη ζωή.

O Chris Capper επισκεπτόταν συχνά τον φίλο του Mount Elliot στο βόρειο Queensland, ωστόσο έκανε το σφάλμα να πει αφιλτράριστο νερό από μια πηγή της περιοχής. Κάτι που του προκάλεσε μια σοβαρή αδιαθεσία.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν έπαθαν σοκ όταν διαπίστωσαν ότι ο Chris είχε μια τρύπα στους πνεύμονές του. Έξι εβδομάδες αργότερα, η ασθένεια είχε «φάει» το ένα τρίτο των πνευμόνων του, προκαλώντας παράλληλα προβλήματα στα νεφρά και στις αρθρώσεις.

Η ασθένεια που διαγνώστηκε στον 33χρονο ήταν η Πνευμονική Νόσος από Μη Φυματικά Μυκοβακτηρίδια, η οποία δημιουργείται από βακτήρια που βρίσκονται στο έδαφος, το νερό και τη σκόνη.

pn

«Η σοβαρότητα της νόσου, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται και η πιθανότητα ανάκαμψης μπορεί να διαφέρουν πολύ από άτομο σε άτομο», ανέφερε η Αμερικανική Ένωση Πνευμόνων.

Ο Chris έχει φτάσει στο σημείο να λαμβάνει 16 φάρμακα την ημέρα που περιλαμβάνουν τέσσερις τύπους αντιβιοτικών, αν και οι γιατροί δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν πότε και εάν η κατάστασή του θα βελτιωθεί.

Σύμφωνα με μια ιατρική έκθεση, η κατάσταση του 33χρονου είναι μη αναστρέψιμη, αναφέροντας ότι θα «πεθάνει αργά», αφού η μόλυνση ήταν «πιθανότατα ανίατη».

Έκτοτε δημιουργήθηκε ένα GoFundMe από τον Chris προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα ιατρικά του έξοδα.