H Google διαγράφει χιλιάδες Gmail: Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες για να διατηρήσουν τους λογαριασμούς τους

Newsroom
H Google διαγράφει χιλιάδες Gmail: Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες για να διατηρήσουν τους λογαριασμούς τους
Τέλος στους ανενεργούς λογαριασμούς του Gmail από τη Google

Ο γίγαντας του διαδικτύου άρχισε να διαγράφει λογαριασμούς τον περασμένο Δεκέμβριο, εάν δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για δύο χρόνια, ενώ ανακοίνωσε τον Μάιο τις επικαιροποιημένες πολιτικές για τους ανενεργούς λογαριασμούς.

Η Google δήλωσε πρόσφατα ότι θα ακολουθήσει μια σταδιακή προσέγγιση, ξεκινώντας με τους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά. Έτσι, οποιοσδήποτε λογαριασμός Google που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή δεν έχει συνδεθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια μπορεί πλέον να διαγραφεί, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου εντός του Google Workspace - Gmail, Docs, Drive, Meet και Calendar - και των Google Photos.

Η Google θα στείλει στον χρήστη πολλαπλές ειδοποιήσεις κατά τους μήνες που προηγούνται της διαγραφής, τόσο στο email του λογαριασμού όσο και στο email ανάκτησης, εάν είναι διαθέσιμο.

«Ο απλούστερος τρόπος για να διατηρηθεί ένας λογαριασμός Google ενεργός είναι η σύνδεση τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια», δήλωσε η αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της Google Ruth Kricheli σε ανάρτηση στο blog για την ασφάλεια και την προστασία. «Εάν έχετε συνδεθεί πρόσφατα στο λογαριασμό σας Google ή σε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες μας, ο λογαριασμός σας θεωρείται ενεργός και δεν θα διαγραφεί».

Η πολιτική αυτή ισχύει μόνο για τους προσωπικούς λογαριασμούς Google και δεν επηρεάζει τους λογαριασμούς για οργανισμούς όπως σχολεία ή επιχειρήσεις.

1

Η Google εξήγησε πριν δυο εβδομάδες ότι η αλλαγή έγινε για να μειωθούν οι κίνδυνοι ασφαλείας που σχετίζονται με την πειρατεία λογαριασμών, καθώς οι λογαριασμοί που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν.