Ξεφεύγει το σουβλάκι: Θα φτάσει στα 5 ευρώ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ξεφεύγει το σουβλάκι: Θα φτάσει στα 5 ευρώ (vid)
Συνεχίζονται οι αυξήσεις στο σουβλάκι, το οποίο αναμένεται να φτάσει ακόμα και στα 5 ευρώ.

Φαγητό πολυτελείας έγινε το παραδοσιακό σουβλάκι μετά τις ανατιμήσεις των τελευταίων ετών. Όπως λένε καταναλωτές, έχουν μειώσει όχι μόνο τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα αλλά και τις παραγγελίες στο σπίτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το τυλιχτό σουβλάκι αναμένεται να φτάσει ακόμα και στα 5 ευρώ. Ένα από τους κύριους λόγου είναι οι ανατιμήσεις, οι οποίες δεν φαίνεται να έχουν τέλος.

Οι αυξήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα στις τιμές των κρεάτων, οι οποίες ξεπέρασαν ακόμη και το 12%, όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσουν την τιμή στο σουβλάκι ακόμη πιο ψηλά.

Εκτός από τις αυξήσεις στο κρέας, σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι αυξήσεις του λειτουργικού κόστους, καθώς έχουν εκτιναχθεί τα ενοίκια και οι λογαριασμοί ρεύματος.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 το τυλιχτό σουβλάκι στο χέρι κόστιζε από 3-3,70 ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα η τιμή κυμαίνεται από 3,40-4,20 ευρώ, ωστόσο, οι αυξήσεις στην τιμή του πιο διάσημου ελληνικού φαγητού δεν λένε να σταματήσουν.

Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου, Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε στο MEGA για την τιμή των κρεάτων. «Ένα κομμάτι κρέατος, μοσχάρι ελληνικό χωρίς κόκκαλο, ξεκινάει από τα 12,98 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα ένα κομμάτι χοιρινό είναι στα 5,8/κιλό. Το κοτόπουλο το ολόκληρο είναι στα 3,48 ευρώ/κιλό. Ο λαιμός χωρίς κόκκαλο είναι στα 8,48 ευρώ/κιλό. Η μπριζόλα λαιμού με κόκκαλο είναι στα 5,98 ευρώ/κιλό.

Οι τιμές παραμένουν σταθερές, τουλάχιστον στο κρεοπωλείο μας. Υπήρξε ένα πρόβλημα τον Αύγουστο, με την επάρκεια, αλλά και τις τιμές στα αμνοερίφια αλλά αυτό λύθηκε. Αυτή την στιγμή είναι στα 12,98 ευρώ το κιλό στο αρνί και το κατσίκι το ολόκληρο με το κεφάλι και την συκωταριά. Οι υπόλοιπες τιμές είναι σταθερές αν και αυξημένες λίγο», ανέφερε.