Μπαλάσκας: «Βραβευμένος αστυνομικός που συνέλαβε τον Μαζιώτη έκλεψε από γριούλα 40.000 ευρώ» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μπαλάσκας: «Βραβευμένος αστυνομικός που συνέλαβε τον Μαζιώτη έκλεψε από γριούλα 40.000 ευρώ» (vid)
Ο αστυνομικός αναλυτής ανέφερε το παράδειγμα του βραβευμένου αστυνομικού στην Πάτρα ο οποίος άρπαξε από γριούλα 40.000 ευρώ.

Ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε στην ΕΡΤ για τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα είπε ότι: «υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που στοχεύουν τις γιαγιάδες και τους παππούδες για να τους εκμεταλλευτούν. Πέρα όμως από την δικαιολογία ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ η του ΟΤΕ, πολλές φορές προσελκύουν τους ηλικιωμένους λέγοντας τους ότι το παιδί τους ή το εγγόνι τους είχε ατύχημα με σκοπό να τους εμπιστευτούν και συνέχεια εκείνοι να αρπάξουν χρήματα και να εξαφανιστούν».

Ο αστυνομικός αναλυτής ανέφερε το παράδειγμα του βραβευμένου αστυνομικού στην Πάτρα ο οποίος άρπαξε από γριούλα 40.000 ευρώ. Ο Μπαλάσκας δήλωσε ότι «αυτό το γεγονός με στεναχώρησε πάρα πάρα πολύ».

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε πιάσει το Μαζιώτη, αυτός ο άνθρωπος που τώρα έκανε απάτες. Λοιπόν, πόσο πιο στενάχωρο για αστυνομικό;…Τιμημένος με ένα παράσημο, το οποίο δίδεται συνήθως σε χήρες που έχουν χάσει τον άνθρωπό τους».

O Μπαλάσκας είπε πως «η Ελληνική Αστυνομία έκανε σποτάκι και είπε ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία δουλειά μέσα στα σπίτια. Η ΔΕΗ τελειώνει εκεί που είναι ο μετρητής μας. Από κει και πέρα υπάρχουν ηλεκτρολόγοι, για τα οικιακά προβλήματα».