Ένας ποντικός προκάλεσε αναστάτωση και αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου

Επιμέλεια: Newsroom
Ένας ποντικός προκάλεσε αναστάτωση και αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου
Η πτήση από Όσλο προς Μάλαγα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Κοπεγχάγη, λόγω ενός ποντικιού.

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά την διάρκεια πτήσης της SAS (Scandinavian Airlines), με αποτέλεσμα την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιβάτης της πτήσης από Όσλο προς Μάλαγα βρήκε μέσα στο γεύμα του ένα ζωντανό ποντίκι. Ακολούθησε μια μικρή αναστάτωση, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις, με τον πιλότο να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

«Η εκτροπή της εν λόγω πτήσης έγινε την Τετάρτη (18/9) και σύμφωνα με τις διαδικασίες της εταιρείας, καθώς ο τριχωτός λαθρεπιβάτης αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια», δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος της SAS.

Οι επιβάτες της πτήσης μεταφέρθηκαν αργότερα στη Μάλαγα με άλλο αεροσκάφος. «Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια» δήλωσε ο εκπρόσωπος της SAS. «Έχουμε καθιερώσει διαδικασίες για τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης μια επανεξέταση με τους προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί», συμπλήρωσε.

Ο επιβάτης που βρήκε το ποντίκι είπε στο BBC ότι το ποντίκι δραπέτευσε από το κουτί με τα τρόφιμα που άνοιγε η γυναίκα που καθόταν δίπλα του στην πτήση. Στη συνέχεια τόνισ ότι η κατάσταση ήταν πολύ ήρεμη και ότι «οι υπόλοιποι επιβάτες δεν ήταν καθόλου αγχωμένοι».