Οι άνθρωποι που φορούν μαύρα είναι περισσότερο θετικοί: Η νέα μελέτη που ανατρέπει όσα πιστεύαμε

Επιμέλεια: Newsroom
Οι άνθρωποι που φορούν μαύρα είναι περισσότερο θετικοί: Η νέα μελέτη που ανατρέπει όσα πιστεύαμε
Τι σημαίνει ότι ένας άνθρωπος φοράει πάντα μαύρα ρούχα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

O τρόπος που ντυνόμαστε λέει πολλά για την προσωπικότητά μας. Μάλιστα εκτός από το είδος των ρούχων και το χρώμα που επιλέγουμε λέει πολλά.

Η επιλογή και η σωστή αντιστοίχιση των χρωμάτων των ρούχων που φοράμε είναι απαραίτητα για μια καλή εικόνα.

Έτσι, υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν τα εμπριμέ ή πιο φωτεινά χρώματα και άλλοι επιλέγουν απλά ρούχα και ουδέτερα χρώματα που είναι ευκολότερο να συνδυαστούν μεταξύ τους.

Το μαύρο, είναι το αγαπημένο χρώμα πολλών και πολλές φορές το θεωρούν και την πιο... safe (ασφαλή) επιλογή ώστε να είναι σίγουρα κομψοί και καλοντυμένοι. Είναι όμως και το βασικό χρώμα στην γκαρνταρόμπα όλων. Έστω ένα μαύρο ρούχο υπάρχει στις ντουλάπες όλων.

Τι συμβαίνει όμως για εκείνους που είναι το αγαπημένο τους και το φορούν περισσότερο;

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι συνδέουμε το μαύρο χρώμα με την κομψότητα, τη δύναμη και τη σοβαρότητα, γι' αυτό είναι συνήθως ένα χρώμα που χρησιμοποιείται ευρέως στους χώρους εργασίας.

Ωστόσο, συνδέεται επίσης με το απρόσιτο και το σκοτεινό, γι' αυτό πολλοί φορούν μαύρο στην καθημερινότητά τους, αν θέλουν αποστασιοποιηθούν από τους ανθρώπους γύρω τους ή αν θέλουν να ξεφύγουν από συναισθήματα πόνου και απόρριψης.

Οι άνθρωποι που φορούν μαύρα είναι περισσότερο θετικοί

Τώρα, ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν κάτι διαφορετικό. Το περιοδικό μόδας L'Officiel ανέλυσε τις τελευταίες μελέτες για τη μόδα και σε αυτές διαπίστωσαν ότι «το μαύρο είναι το χρώμα που πρέπει να φοράς όταν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις, να καθησυχάσεις ή να σαγηνεύσεις, αφού μεταφέρει ηρεμία».

Το μαύρο είναι, για τις μισές γυναίκες (σχεδόν) και για τους περισσότερους άνδρες, ένα χρώμα που μεταδίδει αυτοπεποίθηση.

Μάλιστα η νέα μελέτη αναφέρει ότι οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν τείνουν να είναι περισσότερο θετικοί παρά αρνητικοί.

Οπότε, πρόκειται για μια πολύ διαφορετική εκτίμηση από αυτή που πιστεύαμε μέχρι τώρα για τους λάτρεις του μαύρου χρώματος.