Καρυστιανού σε υφυπουργό Μεταφορών: «Είναι ολοφάνερη η έλλειψη ηθικής και η νοσηρή κομματική ιδεολογία στην οποία ανήκετε»

Επιμέλεια: Newsroom
Καρυστιανού σε υφυπουργό Μεταφορών: «Είναι ολοφάνερη η έλλειψη ηθικής και η νοσηρή κομματική ιδεολογία στην οποία ανήκετε»
Οι δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών εξόργισαν την Μαρία Καρυστιανού η οποία απάντησε με ανάρτηση στο Facebook.

Η Μαρία Καρυστιανού απάντησε στον υφυπουργό Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος μίλησε στο Kontra24.

«Θα σας πω κάτι απλό, προκάλεσα τον μηχανοδηγό που λέει "είχα μπροστά μου αντιμέτωπο το τρένο", να πει αν είναι γεγονός αυτό. Λέει ψέματα μεγάλα, σας κάνει τόσο έκπληξη αυτό; Τότε λέω εγώ ψέματα, ένας από τους δυο λέει ψέματα. Για να δούμε λοιπόν όταν βγουν οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες και έρθει και ο εισαγγελέας», ανέφερε ο υφυπουργός απαντώντας σε όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους για τις ελλείψεις και τις παραλείψεις στους σιδηρόδρομους.

Τόνισε πως γίνεται προσπάθεια βελτίωσης των σιδηροδρόμων και συμπλήρωσε «όποιος νιώθει ότι διακινδυνεύει την ζωή του να το πει καθαρά, δεν ξέρω αν λένε αυτό».

Αναφέρθηκε στους κορμούς δέντρων που έπεσαν πάνω στο τρένο αλλά και στο περιστατικό της παραλίγο σύγκρουσης τρένων του προαστιακού μεταξύ των σταθμών Αθηνών και Αγίων Αναργύρων.

«Το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους μεγεθύνθηκε αν θέλετε, την δική μου γνώμη, εγώ από την πρώτη στιγμή μελέτησα το ζήτημα, πήραμε την επίσημη αναφορά του ΟΣΕ και έχει επέμβει ο Εισαγγελέας τα θέματα αυτά θα πάρουν την οδό που πρέπει, ώστε να αποκαλυφθεί πώς έγιναν τα γεγονότα και νομίζω ότι η υπερβολή δεν βοηθάει στην προσπάθεια ανάταξης του σιδηροδρόμου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

«Γιατί μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δηλαδή άμα πέσει ένα αεροπλάνο, θα μιλάτε συνέχεια για την πτώση του αεροπλάνου;», είπε στον δημοσιογράφο που ανέφερε τα Τέμπη.

«Δεν μπορεί ένα τραγικό περιστατικό να είναι άλλοθι για να μη γίνεται τίποτα ή δικαιολογία για κάποιους να ακυρώνουν ουσιαστικά το μέσο αυτό. Ακυρώνουν το μέσο οι εργαζόμενοι, ενώ τρώνε ψωμί από αυτό το μέσο», είχε πει ο κ. Οικονόμου επίσης μεταξύ άλλων.

Καρυστιανού: «Ολοφάνερη η έλλειψη ηθικής και η νοσηρή κομματική ιδεολογία στην οποία ανήκετε»

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών προκάλεσαν την οργή της προέδρου συγγενών θυμάτων των Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού, η οποία απάντησε με ανάρτηση στο Facebook.

H ανάρτησή της

«Βασίλη Οικονόμου,
Υφυπουργέ Υποδομών και Μεταφορών,
Όταν ένα αεροπλάνο πέφτει , όταν ένα πλοίο βυθίζεται ή όταν ένα τρένο συγκρούεται …η ζωή συνεχίζεται για κάποιους με απίστευτη δυσκολία και πόνο .
Το ίδιο δύσκολα συνεχίζεται όμως η ζωή και για τους εμπλεκόμενους της τραγωδίας εφόσον αυτή συμβεί σε ένα κράτος όπου οι Θεσμοί λειτουργούν με αξιοπρέπεια.
Στη δίκη μας περίπτωση, ενοχλεί πολύ, ακόμα και η αναφορά στη λέξη Τέμπη. Στη λέξη τρένο...
Στην δίκη μας περίπτωση, μετά την σύγκρουση που οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις και αδιαφορία του υπολόγου συναδέλφου σας -που καταχειροκροτήθηκε από όλους σας- και ο οποίος εμπλέκεται ΚΑΙ σε οικονομικό έγκλημα σύμφωνα με την Ευρωπαία εισαγγελέα, έχουμε και την απίστευτη προσπάθεια / εμπλοκή της ηγεσίας του κόμματος που τόσο ένθερμα στηρίζετε , στην συγκάληψη σχετικά με το παράνομο φορτίο της εμπορικής που έκαψε 30 ανθρώπους.
Μακάρι να δείχνατε την ίδια θερμη στην αποκάλυψη της αλήθειας και την προάσπιση των αξιών της κοινωνίας.
Η ζωή που συνεχίζεται από πλευράς των εμπλεκόμενων, σαν να μην έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΑ , είναι ύβρις για τους νεκρούς, για μας , για όλους.
Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων συνέβη. Δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε….
Είναι ένα έγκλημα που παραμένει ντροπιαστικά ατιμώρητο.
Αν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε μάτια και αυτιά ΚΑΙ σε αυτό το κρατικό έγκλημα , στέκεστε γελασμένος.
Είτε διαβάζετε έτοιμες δηλώσεις είτε εκφράζεστε ελεύθερα, είναι ολοφάνερη σε όλους η έλλειψη ηθικής και η νοσηρή κομματική ιδεολογία στην οποία ανήκετε.
Σίγουρα πάντως δεν κινδυνεύετε με διαγραφή.
Μάλλον καταχειροκροτήθηκατε και εσείς
».